Напишете въпрос свързан със санирането.
casparcho - специалист
Здравейте колеги. попрочетох и доста научих от полезния форум но....искъм да попитам ..,че не разбрах добре..ще слагам стиропор на къщата като мисля да е 8 см , но от фирмите с които работя мога на едро да взема 8см с плътност 15 ....дали е достатачно или е малко ...не съм го виждал и пипал и незнам дали е достатачно плътен и твърд. Извинявам се ако не сам прочел някаде, но не намерих точно това което ме интересува.

Благодаря предварително.

peter_m - специалист
Достатъчно за какво ... :?

Може и така да се каже - сагаш толкова, колкото пари имаш.
Има и други материали освен стиропора.

15 кг/м3 е по принцип най-ниската плътност, но не съм много сигурен, нека някой по-запознат с плътностите да каже.

Иначе малко по-сериозно казано - дай някакви параметри на къщата - поне с какви тухли е.

Евентуално да кажеш какви пари ти е бюджета за квадратен метър (наясно си че трябва всичко да облечеш) за да си се препоръчат материали. Че не е само изолацията, ами лепило, шпакловка, мрежа, мазилка, дюбели, боя.... Както и ти ли ще го правиш (няма да плащаш за труд) или ще викаш майстори.
Последна промяна от peter_m на пет юли 30, 2010 5:25 pm, променено общо 2 пъти.
casparcho - специалист
ами по-стара е къщата не е със плочи но мисля че си е с тухли от по старите не е точно керпичена но е каратаван между етажите.
casparcho - специалист
да знам ще купя всичко, но 5 см ми се струва малко от изчетеното до тук ...а и всички фирми ми предлгат 8 см с плътност 15 ?? а на дребно да го купя ще е доста по скъпо най-малко 3 лв на квадрат а са ми 120 квадрата.
EDI - майстор
По принцип от 14 до 18 за фасада е достатъчно, но все пак пакета трябва да е маркиран с F - фасаден.
casparcho - специалист
да ясно за маркировката по важното ми бе някой да ми каже , че е достатачно,Благодаря колега
PIP - майстор
По-добре сложи 18-20 плътноост. Ако няма поръчай в склада. И според мен Ф маркировката е пълна глупост.
Dansaver - специалист
Докъде стигна със стиропор и със снимките на къщата?

Към PIP Ф-маркировката не е глупост при сериозните фирми примерно Аустротерм - изпровано! А за изото няма как да сложи повече от 15кг щото вносителите които познава вкарват само 15-ки.

Само тази цена 3лв на м2 не ми стана ясно на какво е??
lambov - специалист
Отиди до Самоков и си поръчай или търси производител, а не търговци.

Тема "Колеги моля за един съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: