• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
единак - специалист
Не знам дали не ми е много идиотски въпроса, но дали няма измислен някакъв приличен начин за пробиване на отвори и закачване на разни неща по санирана къща? Например простори, стойки за сат чинии и т.н. Моята ще е 8см и хич не се сещам как да опъна простора без да пробивам зверски в изолацията... че и заваряване ще иска.
Има ли някакъв начин за здраво закрепване без да се дупчи много и да не се заварява?
ArturDent - Почти Безобиден
Последния ще ти свърши работа. 12 см. Отпред е дюбел отзад шпилка (болт). Сигурно има и по-дълги. А на 10мм дебелина можеш да се обесиш без проблем.
Изображение

Наименование М L (mm) Бр/кутия Цена/бр. без ДДС
Шпилка М8 х 60 М8 60 100 0.1132
Шпилка М8 х 80 М8 80 100 0.1514
Шпилка М8 х 100 М8 100 100 0.1889
Шпилка М8 х 120 М8 120 100 0.2270
Шпилка М10 х 80 М10 80 100 0.2480
Шпилка М10 х 100 М10 100 100 0.3140
Шпилка М10 х 120 М10 120 100 0.3963
Pooh - майстор
единак написа:
Има ли някакъв начин за здраво закрепване без да се дупчи много и да не се заварява?
Не! Едиственно предварителна заготовка, ако си наясно къде, какво ще искаш и оформяне на изолацията около чакащите железа. Всички останали "бъдещи" интервенции са рискови по отношение на изолацията и несигурни относно здравина.
единак - специалист
И аз си мислех за тези, които е показал Артър, ама пак ще се дупчи, а и при конзола, стърчаща повече от 10 см/8см изолация и поне 2см за захващане на стойката/ винаги ще има движение.
Ясно, ще се мисли технически и иновативно. Що съм такъв мързел и ви губя времето... да чакам наготово. :-D

Мерси за оказаната помощ.
pavkatay - майстор
Ето едно решение от мен: това,което показал Артър се навива в стената през изолацията,след това се навива една контра -гайка на външната резба,която да 'потъне' в изолацията. Метална планка с дебелина примерно 5 мм и размери 100х100 се разпробива в центъра и се нанизва на шпилката ,а отгоре се притяга с втора гайка. Колкото е по-голяма площта на шината(планката) толкова по-здраво ще е закрепването.
Точна така както го е описал pavkatay - ще стане достатъчно стабилно.
А ако те притеснява че ще се клати - сложи две, три, шпилки. Ако са от стомана, нещо друго - няма да имаш грижи.
Аз съм пробвал с 4 бр 10мм - стойка за телевизор. Без мърдане ме удържа, а да кажа изобщо не съм лек!
Хората на такива шпилки бойлери качат - така че няма страшно.
Хицко - специалист
pavkatay написа:
Ето едно решение от мен: това,което показал Артър се навива в стената през изолацията,след това се навива една контра -гайка на външната резба,която да 'потъне' в изолацията. Метална планка с дебелина примерно 5 мм и размери 100х100 се разпробива в центъра и се нанизва на шпилката ,а отгоре се притяга с втора гайка. Колкото е по-голяма площта на шината(планката) толкова по-здраво ще е закрепването.
Малко да допълня идеята, но с малко изменение. Бих предложил следното: Показаното от Артър се навива през изолацията така, че да хване много здраво стената. След това се изработва втулка от тръба с диаметър според обстановката/ примерно Ф108, или по малка/ с дължина равна на дебелината на изолацията. Следва квадратна или кръгла шайба, притегната чрез външната резба с гайка. След това можеш да монтираш каквото си пожелаеш. :lol:
единак написа:
...че и заваряване ще иска.
К'во пък ще заваряваш ?
Ето по-горе и варианта с тръбата ще ти даде по-голяма товароносимост.

П.П. Надявам се няма да колиш теле и да го окачваш там. За агне, и прасе без проблем ще издържи ;)
Хицко - специалист
Опитах се да бъда полезен, но май сгреших :?
единак - специалист
Много полезни акъли, мерси. Аз си мислех за просто джелезо, набито в бетона, през изолацията и после върху него заваряне на стойката. Също така обмислях и варианта с посоченото от Артър и точно затова попитах тук - за да се използва ще е необходимо изделието за закачане да се доработи - планка с подходящи отвори, евентуално втулки и т.н.
Ще стане съвсем цивилизовано и културно, но ще отнеме време за направата му.
Така или иначе мерси на включилите се.
  • 1
  • 2

Тема "Монтиране на стойки по санирана къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: