• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
sim40 - напреднал
Какви са предимствата и недостатъците на вътрешната топлоизолация съпоставена с външната?
torbalan - Дървен философ
:-D

отдавна не се е вихрил този спор....

ако сериозно питаш - външна...

или още по-добре - дебела външна и по-тънка вътрешна....

единствената разлика между външна и вътрешна е, че когато сложиш изолацията от вътрешната страна - влагата кондензира най-често между стената и изолацията
и си отглеждаш един прекрасен мухъл :)
Dewalt - специалист
torbalan написа:

единствената разлика между външна и вътрешна е, че когато сложиш изолацията от вътрешната страна - влагата кондензира най-често между стената и изолацията
Другия недостатък ако сложиш малко по дебела вътрешна да си стесниш и жилището.
mcm - специалист
torbalan написа:

Ако лепиш на гребен изолацията, къде тогава ще кондензира :?
ivanovrg - специалист
torbalan написа:
.... от вътрешната страна - влагата кондензира най-често между стената и изолацията
то си има пароизолация за това нещо
ако е външна ,трябва да направиш поне 50см надолу , нагоре и настрани от на комшиите иначе пак може да излезе конденз по ъглите

аз предпочитам вътрешната (това работя)-ако се отоплява помещението с климатик по лесносно се затопля(охлажда)

ако имаш възмойност си направи и двете
torbalan - Дървен философ
на влагата и е се тая дали има "пароизолация" и дали си лепил на гребен...

винаги намира къде да кондензира :)

наскоро сваляхме вътрешна изолация в един приятел... искрено съжелявам, че не снимах какъв мухъл беше отгледал :)
Dansaver - специалист
Да, наистина скоро не беше се обаждал някой, бях решил вече, че хората ползват по-пълноценно търсачката!
Темата е дълга и отговора почти винаги накрая е - ВЪНШНА ИЗОЛАЦИЯ с малки изключения, а това как ще го лепиш има значение само за изравняването на стената и здравината на полагане.
peter_m - специалист
Ако си например с двойна стена, пътна единичка трябва да не си много добре да сложиш вътрешна.
Извинявам се предварително, че повдигам болна, за много хора, тема.
Предстои ми поставяне на външна ТИ спрял съм се на Neopor, който ще бъде поставен върху декоративни тухли. Етажа е последен, но над него се живее (тавански ателиета) и отоплява. Има ли смисъл от поставяне на вътрешна ТИ и поставяне на пароизолация?

п.с. прочетох общият преглед, но там всички примери са дадени с панелни жилища, докато при мен е ЕПК с декоративни тухли. Дограмата на апартамента е сменена с добра ПВЦ дограма и троен стъклопакет.

Благодаря предварително за отговорите и се извинявам за повдигането на "болната" тема.
Dansaver - специалист
Бай Добри, при положение, че ще правиш външна изолация няма нужда да се набутваш и с вътрешна стига да застъпиш съседните етажи , не казвам, че е безсмислено да изолираш таван защото така няма да отопляваш ателието отгоре, но ефекта спрямо поставянето на външна изолация ще е доста по-малък!

Имам една такава стая отвънка с Неопор а отвътре изолация на вътрешните стени /без външната/ с Фибран и преди да си направя парно я отоплявах с един реотан от печка - 650Вата и беше най-топлата от всички, но пак ти казвам направи си външната с 6-ца Неопор /щом си го избрал/ и си готов!
  • 1
  • 2

Тема "Вътрешна или външна изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: