Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте, не знам дали ми е за тук точно въпроса, но се извинявам и ако може модераторите да го птеместят ако съм сбъркал мястото.
Имам апартамент ново строителство на първи етаж (над надземни гаражи), но ми се иска да сложа някаква изолация на пода за да се изолирам и да няма студ идващ от към студените гаражи. Има изолация по външната стена на гаражите мисля 5 см. студиопор, но на тавана им е сложена само около 2 см. изолация от студиопор (струва ми се доста малко и да не е студено така, може и да бъркам но не е повече от 3 см. изолацията). Какво мога да направя от горе на моя под и ще е добрър ли крайният ефект, т.е. топъл под. Апартамента е на шпакловка и замаска в момента така, че не е късно да се измисли най точно решение. Подовите повърхности ще са ламинат в спалните и част от хола и теракот на всички др. помещения.
peter_m - специалист
Сложи фибран под ламината(ако не те притеснява, че ще ти се вдигне височината). Това ще ти е най-ефтиното решение. Ако изолираш отвън ще ти излезне по-скъпо а и ще е по-сложно.
EDI - майстор
За да ти е топъл пома си мисля, че трябва да обърнеш внимание и на плочата от към гаражите, т.е. на таваните на гаражите.Слабичка е изолацията, пък и не се знае колко е дебела плочата и бързо ще ти изстива пода.Отдели някоя пара и сложи поне още 5 см стиропор на таваните на гаражите, ако имаш достъп до там.
За височината не се притеснявам, в момента е 2.65-2.67 и има възможност до 6-7 см (ако е повече вече ще стане доста ниско в помещенията според мен). Аз такова решение гледах за под ламината, но под плочките как да се реши проблема. За гаражите нямам възможност, освен ако не говоря с хората (собствениците на трите гаража), но нещо съм скептичен че ще се навият да се кърти и да се сложи по-дебела изолация, точно по тази причина гледам да си реша проблема при мен ако е възможно.
EDI - майстор
Ако се съберете и решите ,няма да къртиш, направо лепиш върху старата.За плочките го виждам така - правиш сух под с плоскости ВИДИФЛООР и лепиш плочки върху тях.Правиш скара с дебелина 4 см, между ребрата лепиш фибран или стиропор, може и каменна вата да сложиш.Отгоре плоскостите и лепиш върху тях.
kuuuuuul - майстор
A за подово отепление не си ли мислил?
EDI - майстор
И това е добра идея, ДЕВИМАКС имат много добри нагреватели.
За в момента не мисля за подово, понеже е доста скъпо в последствие за сметките. Ще се отоплява с инверторни климатици Fuji LD - серията. Поне за сега така е решено, но докато се стигне до тяхното монтиране има доста път да се извърви. Разгледах за това ВИДИФЛООР, но това не е ли вид гипсокартон и няма ли да се напукат плочките или отлепят все пак от доло е фибран, гипсокартон и над тях направо плочките, в смисъл няма ли да мърда, прожинира и така да се отлепят плочките?
kuuuuuul - майстор
Имах впредвид водно подово но щом няма парно не става.

Тема "Въпрос за под 1-ви етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: