• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
pnik - напреднал
Здравейте на всички.Предстои ми подмяна на дограмата в хола.От ф-ма Уют-стил ми оферираха ПВЦ профил "ProfiLink".Някой има ли впечатление за него?Ако има такъв може ли да сподели мнение. Също така съм се спрял на троен стъклопакет с 1 К-стъкло, тъй като изложението е север и улицата е шумна.Ще бъда благодарен на всяко мнение и всеки отговор. В другите стаи съм с "Шуко "и съм много доволен, та за това питам-има ли съществена разлика в двата профила, защото този е доста по-евтин.
mladkal - майстор
Съжалявам за ОФФтопика.Моля предварително за вашето извинение!
Следното да споделя: Може профила да ти е най-златен, най-хубавият и т.н. Да е с най-много суперлативи, НО..
Когато като цяло дограмата не е направена (изработена, монтирана както трябва) к`ва полза!? Ако си ползвал преди дадена фирма и са ти правили дограма най-добре им намекни, че си техен клиент и нека те да ти разкажат кое, как и защо на таз цена. Да категоризират "плюсове" и "минуси" От там насетне ще си вземеш най-правилното решение и то сам!
Успехи в избора и дано всичко е ОК!
pavkatay - майстор
Ще останеш доволен и от 'Профилинк' при положение,че проучиш внимателно и избереш някой ,който да го направи и монтира както трябва.
Малко съм пристрастен ,защото работя с тази марка, но преди да започна с него съм си проучил нещата. Според мен е един от най-добрите български профили ( те са 2-3).
Стъклопакета към ,който си се ориентирал е супер.
vancho20 - специалист
Кое е по важно за постигане на топло и шумоизолация?
Стъклопакета или профила.
5-6 камерен профил с двоен стъклопакет или 3-4 камерен с троен стъклопакет?
pavkatay - майстор
vancho20 написа:
Кое е по важно за постигане на топло и шумоизолация?
Стъклопакета или профила.
5-6 камерен профил с двоен стъклопакет или 3-4 камерен с троен стъклопакет?
Втория вариант :wink:
Dansaver - специалист
-стъклопакет е много по-важен за термо и звукоизолацията от профила.
-Профи линк са добри, но е важен и обкова и майстора
-за звукоизолацията е от значение и дебелина на стъклата, може да е и двоен пакета, но е важно стъклата да са различна дебелина примерно 4 и 5мм - предотвратява се резонанса.
vancho20 - специалист
На каква цена може да ми дойде:
ПВЦ с 3 камерен профил и троен стъклопакет с едно К и две обикновенни стъкла с размер на касата 200см на 140см, като 70% няма да се отваря а на другите 30% едно крило и отгоре на него друго малко (в горната 1/3) прозорче ще се отварят. Знам , че е много относително но ме интересува приблизителна цена.
vancho20 - специалист
Днес ходих до няколко офиса за калкулиране.
Само не знам дали имам нужда от К-стъкло защото прозореца е с южно изложение.
За шумоизолационни свойства ми казаха едно 4мм и едно 5мм стъкла.
Също разбрах и за мултифункционалните стъкла, имате ли отзиви за тях или е търговски трик пак.
Ако е двоен стъклопакет с какви дебелини да са стъклата за да топло в стаята?
pavkatay - майстор
Шумоизолационните свойства на ПВЦ дограмата са доста добри-'спира влака' ,дори и с обикновен стъклопакет с две стъкла 4мм.
Мултифункционалните и всякакви други 'умни ' стъкла вършат някаква работа,но мисля,че всичко е измама, защото охлаждащия ефект през лятото е за сметка на топлината през зимата.
Мултифункционалните стъкла са с по-ниска цена от Ка-стъклото-ето едно предимство.
А за топлото в стаята дебелината на стъклото е от пренебрежимо малко значение. Важен е вида на стъклото ,дебелината на стъклопакета и броя на стъклата, като зависимостта не е линейна.
vancho20 - специалист
На мен ми казаха че, мултифункционалното е с 8лв по скъпо от К-стъкло :?
То май вече като се замисля с обикновенни ще е най добре.
Само дето не измислили някое което да топли зимата ,че и печките да махнем :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за ПВЦ-профил." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: