• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
viki - напреднал
Здравейте, знам че темата с какво е най-добре да се изолира е дъвкана и предъвкана ,но ми се иска да събера мненния относно това с какво е най добре да се изолира къща направена от газобетонни блокчета. Фибран, стиропор или каменна вата? Чела съм, че с Фибран се изолират само бетонните колони, стиропора е влагопоглъщащ и незнам дали е удачен, за такъв тип конструкция, от сруга страна пък бях чела, че фибрана прави конденз и задържа вода.:-k.. Накрая идва каменната вата, за която почти нищо не знам освен, че е по-скъпия вариант. Моля за мнения по въпроса и благодаря предварително за отговорите..

П.с. и понеже съм жена и не се занимавам много със сметки, :) не съм много наясно как да си сметна за изолация от 100 кв. Кое идва по изгодно от трите вида.. Ако може помощ и затова. Благодаря .
torbalan - Дървен философ
аз за да те хвърля съвсем в ужас, ще ти предложа сайдинг :)

http://www.enti-ood.com/price.php

на мен тез момчета ми правиха изолацията, като то не е само изолация, ами и фасадна облицовка...

и ако не те дразни външния вид - мисля, че варианта хич не е лош...

http://picasaweb.google.com/dimitar.j.s ... 3182769586

ето така горе-долу изглежда завършена къща :)
viki - напреднал
Благодаря за отговора, а има ли някакъв шанс ватата под сайдинга да попива вода? Съжалявам за глупавия въпрос :-s Къщата ви е хубава, от газобетон ли е?
torbalan - Дървен философ
не, няма шанс да попива вода...

цалата конструкция е така замислена, че ватата отдолу да остане суха :)

от какво е къщата отдолу - няма никакво значение...

ако загледаш другите снимки в галерията, ще видиш, че върху ватата се кове един найлон, ако случайно проникне вода зад сайдинга - този найлон пречи на водата да намокри ватата...

отделно самите ламели така се сглабят, че ако има вода - да изтича навън....

всъщност, ако не те дразни как изглежда, обади се на момчетата, уговорете си среща и те ще ти отговорят на всички въпроси :)

един съвет от мен - искай от по-плътната вата, това ще ти дигне цената с лев - два на кв. метър, но пък топлоизолационните свойства на плътната вата са по-добри...
viki - напреднал
wow впечатлена съм , къщата ви изглежда много добре.. Евала =D>
Благодаря за споделеното.

Ако някой още може да се влючи по въроса, нека си каже мнението за другите изолации [-o<
ebahti - майстор
okoло 35лвм2 струва изолацията със 5см стиропор и драскана мазилка/работа и материали/ :wink:
viki - напреднал
Добре ама колко е удачен стиропора за къща от газобетон, това по скоро ме интересува, дали е по добрия вариант.. от фибран или каменна вата например
ebahti - майстор
най е добре-каменна вата,после фибран,накрая стиропор-ама и цените растат главоломно
Според мен може да се спестят пари като се използват различни материали за стените. На мен на влажни и северни стени ми сложиха фибран, на "слънчевите" ЕПС, а на едно место дори неопор........ сега съм много добре....

И за да бъда в ползва - от тази фирма, човекът наистина разбира какво работи и говори....[url] www.toploefekt.com [/url]
bulchat - напреднал
spasseto написа:
Според мен може да се спестят пари като се използват различни материали за стените. На мен на влажни и северни стени ми сложиха фибран, на "слънчевите" ЕПС, а на едно место дори неопор........ сега съм много добре....

И за да бъда в ползва - от тази фирма, човекът наистина разбира какво работи и говори....http://www.toploefekt.com
Ми то NEOPOR-а си е EPS, но е с графит, който лично за мен е напълно безсмислен. Кога ултравиолетови лъщи ще достигнат неопора при добро изпълнение, че тоя графит да го пази?

viki

За тргери, колони и места, където се предполага, че ще има влага XPS, а на газобетона стиропор с нужната плътност и дебелина. ;)
Взимаш един термокалкулатор и си изчисляваш...

Американската изолация или така наречения сайдинг, по-отива на промишлени сгради-складове :-D
  • 1
  • 2

Тема "Топлоизолация на къща от газобетон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: