Напишете въпрос свързан със санирането.
alexiva - специалист
Здравейте,
след като изчетох цялата тема саниране, се престраших и аз да си напиша "домашното", но понеже не съм напълно сигурен, че съм разбрал всичко правилно, разчитам на Вашите мнения и препоръки. Самата задача е допълнително усложнена от факта, че едната външна стена е калканна със залепена до нея друга сграда, което прави невъзможно поставянето на външна топлоизолация. Налага се едновременното полагане на външна и вътрешна изолация, което неизменно води до образуването на термомостове, които за момента не знам как да избегна и разчитам на Вашата помощ. Също така се колебая дали избраните от мен материали за външна и вътрешна изолация за правилните. Скараних скицата, но не се получи съвсем ясно, затова уточнавам : терасите под и над остъкления балкон са усвоени с винкел, изложението на хола е югоизток. Ако нещо е останало неясно, задайте въпрос и ще уточня веднага. Това няма да остане само идеен проект, а ще бъде реализиран, затова ако някой може да го изпълни нека ми пише. Апартамента е в София.

Прикачен файл

Sanirane.jpg
Sanirane.jpg (25.61 KиБ) Видяна 2312 пъти
Dansaver - специалист
ето ти моя вариант:
-на северозапад с 8см стиропор (в червено), макар, че при такава малка квадратура и 6-ти етаж т.е. алпинисти, вътрешната изолация май ще е по-добре изпълнена
-вътрешна (в синьо) фибран 2-3, а ако ти позволяват помещенията вата и картон (по-добрия вариант)
-термомост 1 - ако има възможност външната се удължава да застъпи, но може и цялата вътрешна стена на детската към комшийте(или стълбите) да се изолира с фибран, и без това тя се явява външна за твоя апартамент
-термомост две ... синьото го елиминира
-термомост три може и де не ти прави проблеми все пак е с почти южно изложение, може да се пусне лента фибран - синята точка, но само по края, не на цялата стена, което пък е малко грозно.
-изолирането на таваните и подовете на двата балкона също е желателно, пак с XPS

Прикачен файл

sanirane_923.jpg
sanirane_923.jpg (47.17 KиБ) Видяна 2227 пъти

Тема "Оценете моя проект моля!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: