Напишете въпрос свързан със санирането.
waspa - напреднал
Здравейте.Първо благодаря на всички за чудесния форум.Въпроса ми е следния:Къщата е с дървено дюшеме а таваните са гредоред.На втория етаж "плочата" е гредоред и ми се иска да наредя върху нея,всъщност,между гредите каменна вата.Бихте ли ме посъветвали дали има нещо специфично,или направо оразмерявам и поставям?Благодаря предварително.
trix - специалист
Имам такава къща и мисля да сложа стъклена вата отгоре върху дъските.Покрива отгоре е ниско и тавана не е обитаем,така че няма да покривам ватата с нищо.Преди имаше слама,но си беше мизерно и я изчистих.
waspa - напреднал
При мен в момента няма нищо върху дъските.Мисълта ми е дали трябва да я покривам с нещо-найлон,фолио и т.н.?
trix - специалист
Найлона ако направи конденз от разлика на температурите,ще увлажни дървото,затова аз няма да слагам пароизолация,още повече,че тавана е проветрив и температурата е близка до външната.
waspa - напреднал
Верно :? за конденза не се бях сетил.Ама не трябва ли да е затворено отгоре,било с някви плоскости ли?
8180 - майстор
Не добре да се оставя вата (особено лека) непокрита отгоре.
Според намеренията - има особености.
waspa - напреднал
Сега слизам от тавана и си мисля,дали тази вата няма да натежи?Още не съм започнал да действам,но един приятел е направил с минерална,а не с каменна и каза,че 5 градуса е станало по-топло.Между гредите има прах,парченца керемиди,трябва ли да е идеално почистено,че си е бая играчка :rolleyes: :ka:
trix - специалист
5 градуса си е нещо,и то само от тавана

Тема "Въпрос за изолация на таван на селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: