Напишете въпрос свързан със санирането.
alexiva - специалист
Здравейте,
четох доста из форума, но не видях категорично мнение по въпроса. Предстой ми външна илолазия на панелен апартамент. Бях пуснал тема с името "Оценете моя проект" /ако някой се интересува може да види какво точно ше правя/. Но дилемата ми е Неопор или Стиропор. Неопора е с повече теоритични преимущества, но не знам дали всъщност ги има на практика, а и четох, че не е ЕПС, а е по-скоро фибран и от там се притеснявам да не би да ми се появи конденз и мухъл, ако Неопора наистина не диша. Споделете опита си моля, благодаря! 200 лв. с повече ще бъде цената ако се изпълни с Неопор, дали са оправдани и дали ще си ги върна не знам, тъй като не знам и дали наистина Неопора е по-ефективен. Четох мнениеята Ви за "Ламбди" и не знам си какво,но нищо не разбрах, обяснете ми моля като на второкласник:)
torbalan - Дървен философ
диша, хърка и пърди даже ;)

слагай смело, мухъл се поява от влагата в къщата...
ако е топло и проветряваш - мухъл няма да има...
8180 - майстор
alexiva написа:
а и четох, че не е ЕПС, а е по-скоро фибран и от там се притеснявам да не би да ми се появи конденз и мухъл, ако Неопора наистина не диша.
Ще си "посипя пепел" на главата. Подчертаното мнение АЗ съм го застъпвал в този Форум преди години, като предположение заради плътността, когато се появи Неопора. Така и не се изясниха (поне на мен) предимствата на продукта, но и не видях в годините читави данни за конкретно предлагания в БГ.
Някой ако е гледал поне етикет - да каже.
Ако са верни рекламните твърдения, би трябвало ДА "ДИША", да се постигне по-добър ТИ ефект и вероятно някои предимства при полагането и във времето, заради обявяваната плътност.

Ето и старата тема на колегата:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
alexiva - специалист
8180,
какво да ти кажа, абсолютно съм объркан. Имало български Неопор на BASF, но не бил оригинален. Оригиналния бил пак на BASF ама гръцки:), а някъде прочетох, че BASF произвеждат само суровината и въобще не правят платна. Мъгла и пак мъгла:(
ebahti - майстор
Офф, е тва дишане мноого го чета и ич не ми увира главата кво аджеба може да диша и има ли почва извън рекламите......според мен НЕ :|
8180 - майстор
ebahti,
Писали сме го много за "дишането".
Не е много просто за обяснение, но понякога е доста важно, а често и кух рекламен трик.
В случая по темата/е, авторът добре се е ориетирал към ЕПС/Неопор, по принцип, за външна ТИ.
Струват ли си тези 200лв.+, по-добре да каже някой, който го е пипал.
Ако има етикет/сертификат (достоверни данни) за конкретните два варианта бих коментирал допълнително. Аз сега чувам, че имало и български Неопор, но не съм се интересувал активно.
Авторът е прав, че BASF доставят суровината - всички се рекламират с неговите данни, но какво получават като плочи, "забъркани" неизвестно къде, си остава загадка.
Ако са верни "легендите" за Неопора дори биха могли, с компромис, да се спестят тези 200лв. а изборът да се направи по други съображения.

П.П. Конкретният параметър, който се търси по темата е "Числото на дифузно съпротивление на водна пара" (паропропускливост) - Мю.
torbalan - Дървен философ
и какво значение има тоя коефициент??
от къде ще дойде тая влага???
alexiva - специалист
8180,
възможно ли е да се окаже по-лош вариант ако се спра на Неопора? /игнориранме тези 200 лв./ Алпиниста казва, че е доста твърд, можело да се стъпва на него, наистина намирисва на XPS. Топчетата били много по-малки и дори когато ги разчупиш , вътре пак е сиво. Както са написали с сайта на фирмата вносител, предлагал се в изискан сив цвят:)
alexiva - специалист
torbalan написа:
и какво значение има тоя коефициент??
от къде ще дойде тая влага???
Влажността на въздуха няма как да бъдя сведена до 0, колкото и да проветряваме, а и не виждам как ще живеем в тази среда, ако го постигнем с влагоабсорбатор да кажем. Мухълят според мен ще дойде от точката на замръзване и при положение ,че има винаги влага, то тя ше кондензира по стената. Не би било така ако ДИША. Това мисля аз, но щом питам значи не разбирам достатъчно. Неопора е вече 4ри години в Бг, никой ли няма опит с него?
ebahti - майстор
Началство(8180)........знам че е писано много-ама нищо не вервам брат......драскана мазилка,тухли,мазилка, гипсокартон,грунд,шпакловка,боя-и след толко мн. операции на стената кво ми "диша" на дедовия ,освен рекламата на продукта и некои неук лаик на който му правиш ремонта и той почва да те поучава кво да прайш, че го бил прочел в некой форум от друг неграмотник който прекопирал нещо от нета....така си пиша на 5 водки-който не ме разбира -да пита :weedman:

Тема "Диша ли Неопора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: