• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ттитто - помощник
Строим къща с дървена конструкция, но се налага да продължим сами. Вътрешността на панелите е от минерална вата 5см, която се затваря с ОСБ от двете страни на разстояние 10 см едно от друго. Въпросът ми е как и с какво да хвана ватата за ОСБ, че да няма свличане?
EDI - майстор
Още един слой вата.Щом междината е 10 и ватата трябва да е 10, иначе няма смисъл.
Chefo77 - майстор
ттитто написа:
Строим къща с дървена конструкция, но се налага да продължим сами. Вътрешността на панелите е от минерална вата 5см, която се затваря с ОСБ от двете страни на разстояние 10 см едно от друго. Въпросът ми е как и с какво да хвана ватата за ОСБ, че да няма свличане?
А иначе може и с тапицерски такер и скобички.
housedoktor - майстор
И аз подкрепям за 5 см допълнителна изолация.Иначе:такер ,може и да използваш изрезки от пвц мрежа.А пароизолацийка не предвиди ли? :roll:
ттитто - помощник
Не съм предвидил пароизолация, нито пък мисля да добавям втори слой вата. Цялата стена отвътре навън се състои от ОСБ 9,5 мм, мин вата 5 см, гипсфазер 10 мм, фибран 40мм, шпакловка, минерална мазилка. Така че мисля че изолацията е достатъчна. Благодаря за мненията. Нямаше да се сетя за такера
housedoktor - майстор
А не се ли сети защо фибран не се слага отвън и каква е ролята на пароизолацията?
ттитто - помощник
Не,не се сещам.Нямаме възможност да плащаме на майстори занапред и предстои всички довършителни работи да ги правим със съпругата ми.Пълни новаци сме и се надявам на добри идеи и помощ от форума.
Къщата е с дървена носеща конструкция.Стените са така от вътре навън гипсокартон-ОСБ-минерална вата-гипсофазер-4мм фибран-шпакловка и завършек с минерална мазилка.
Така е дадено по проект.
Къде са грешките според вас и как да се изпълни?
Благодаря.
Chefo77 - майстор
А за какво служи този 4 мм фибран?
valmet - специалист
Chefo77 написа:
Колегата е допуснал грешка в последния си пост,фибрана ще да е 40мм,както е написал по-горе.
Chefo77 - майстор
valmet написа:
Chefo77 написа:
Колегата е допуснал грешка в последния си пост,фибрана ще да е 40мм,както е написал по-горе.
В интерес на истината и аз така предположих, но знаеш ли какво ще измислят проектантите ... :)
  • 1
  • 2

Тема "захващане на минерална вата за OSB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: