• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
niki_end_eli - помощник
Здравейте,лятото правих ремонт на целия апартамент.Подмених изцяло дограмата с нова пвц,марката е ВЕКА.това сигурно е най скапаната марка.имам изолация на външните стени отвътре с мининерална вата и картон.Но конденза ще е само от дограмата.Мисля си какво ще стане ако слажа клапа на дограмата.Даите някакви мнения за да спра конденза.
BAlexandrov - специалист
Има конденз по прозорците ли? По всички ли? От къде идва влагата - баня, кухня как са?
pavkatay - майстор
Скапана е не дограмата , а стъклопакета и бъркаш някак с отделянето на водни пари.
пп Не защитавам 'Века' (аз работя с 'Профилинк' и смятам,че разликата между повечето профили е само в цената),но истината е в стъклопакета. Виж :
http://www.napravisam.bg/forum/search.php?mode=results
напиши КОНДЕНЗ ПО ДОГРАМА и отметка 'търси за всички въведени думи'
niki_end_eli - помощник
Ами в момента се отоплява само спалнята с една малка духалка и то за 30 мин.Апартамента ми е изцяло южен,и е топъл.сутрин като ставам стъклопакета е целият на капки и се стича вода.Незнам ако отида в фирмата която ми е ложила дограмата и да напражя рекламация какво ще кажат.аз си мисля че трябва да сменям стаклопакетите на целия апартамент,а това е лошо:(
ralev - специалист
Решението е:
Сменяш стъклопакетите с такива с нискоемисионно стъкло.
Слагаш външни щори.
BAlexandrov - специалист
Каква роля има нискоемисионно стъкло за коненза? Нискоемисионно навътре или навън нали имаше някаква разлика :?
pavkatay - майстор
ralev написа:
Решението е:
Сменяш стъклопакетите с такива с нискоемисионно стъкло.
Слагаш външни щори.
А най-добре троен стъклопакет.
А рекламация за какво ще правиш- че имаш висока влажност и ниска темпераура в помещението ли?
Рекламация може да направиш,ако изпотяването е вътре в стъклопакета или от прозореца духа или има проблем с нормалното отваряне и затвряне и т.н. Но ,ако хората са си свършили работата и особено ,ако са те запознали с различните възможности и ефекта от различните стъклопакети....... :?
niki_end_eli - помощник
Никои с нищо не ме е запознал.Тези "тапети" от фирмата която ми слагаше дограмата бяьа пални улигофрени,чаках дограмата 2 месеца,като я поставиха гледам някои от държачите на стъклопакета бяха каси с по 2-3 мм.накарах ги да ми ги сменят,а там пак какво молене бше докато доидат да ги сложат че сега ми идва да ги удуша :x .а за троен пакет незнам дали ще стане сегашните пакети са с две стъкла.говорих уж с маистори и ми казаха че можв да си има влага от ватре в апартамента,и като е запечатан добре и влагата няма каде да бяга.
8180 - майстор
niki_end_eli написа:
говорих уж с маистори и ми казаха че можв да си има влага от ватре в апартамента,и като е запечатан добре и влагата няма каде да бяга.
Това е. Мисли за битовите навици, проветряване, вентилация - колкото по-малко топлиш, толкова по-важни стават указаните.
TOP MAISTORA - специалист
Ако имаш двуосов механизам на прозореца оставяй го леко открехнат и няма да ти се изпотява така правя аз иначе умиране има отърване няма :-D
  • 1
  • 2

Тема "КОНДЕНЗ ПО ПРОЗОРЦИТЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: