• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
huliganka - специалист
Здравейте! Вчера ми монтираха ПВЦ дограма Трокал. Редно ли е да съществуват отвори отвъншната страна на отваряемите крила в двата края на горните държачи на стъклата,както и по профила отвън в горната част на неотваряемите крила :?

http://img20.imageshack.us/i/p1060865wy.jpg/

Притеснява ме този факт,понеже преди година същата фирма ни изработи и монтира абсолютно същия модел Трокал,на който такива отвори липсват.
Надявам се някой,който е на "ти" с дограмите да ми разясни нормално ли е да ги има тези отвори... [-o<
huliganka - специалист
Отвътре няма,но ми е странно,понеже такива дупки няма по дограмата,която ми е поставяна миналата година...няма дупки и по дограмите на мои познати и съм меко казано притеснена,понеже не знам дали не трябва да реагирам своевременно
huliganka - специалист
Много благодаря за отговора,отчасти ме поуспокои :razz: А как да разбера дали наистина стъклата,които са ми поставили са 4 сезона :? Това е другото нещо,което ме тормози
comunikator - специалист
По мое време отвори на ПВЦ и Ал дограма се правеха САМО отдолу на профила особено на алуминия т.е. така наречените отводнителни канали,по които се отвежда събрала се вода от конденз в профила.
Не ми е ясно защо се дупчи и от горе - вентилация,да диша имаше и някаква теория за линейно разширение което се намалява ако има отвори от горе които да поемат.Но според мен това с дупченето отгоре са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
boreto1 - специалист
Отгоре са излишни ,слагат ги каде от незнание каде от застраховка.
huliganka - специалист
comunikator написа:
По мое време отвори на ПВЦ и Ал дограма се правеха САМО отдолу на профила особено на алуминия т.е. така наречените отводнителни канали,по които се отвежда събрала се вода от конденз в профила.
Не ми е ясно защо се дупчи и от горе - вентилация,да диша имаше и някаква теория за линейно разширение което се намалява ако има отвори от горе които да поемат.Но според мен това с дупченето отгоре са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
Сега вече съм напълно объркана :? Да разбирам ли,че тия дупки по някакъв начин ще навредят или... :? Да ходя ли в офиса на фирмата да се разправям или няма смисъл според вас?
boreto1 - специалист
не няма никакав проблем нека си седят
boreto1 - специалист
Става въпрос за дубките отгоре, отдолу са задължителни иначе стаята ще ти се напълни с вода
huliganka - специалист
Че аз точно за дупките горе се притеснявам :shock:
comunikator - специалист
По принцип не трябва да ги има ,но не е голем проблем ,че са ти сложили не се притеснявай те са във външната камера на дограмата,няма да имаш никакви проблеми!
  • 1
  • 2

Тема "Отвори по ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: