• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
lionly1 - помощник
Здравейте, може би сте коментирали в други теми, за което предварително се извинявам.
Искаше ми се да си сложа силиконова мазилка на къщата след топлоизолацията, но един приятел ме убеждава, че сегашните сухи мазилки на циментова основа са с добро качество и не е необходимо. Къщата се намира в Троян.

Почти ме е убедил, като се има предвид и разликата в цената на двете мазилки, но ми се ще в тази суха мазилка да вкарам и някаква добавка, която да усили здравината и водоотблъскването, дори и мръзнене, макар, че сачака е 1 метър, но пък къщата е на 3 етажа..

Колеги, можете ли да ми дадете някаква идея за добавки и изобщо има ли такива за сухи мазилки?

Благодаря предварително.
EDI - майстор
Няма смисъл от добавки ,в сместа си има всичко необходимо.Моята изолация е със суха мазилка на СТРОМ 21 правих си я преди 4 години, до сега не е мръднала, въпреки, че я вали сняг и дъжд и замръзва по нея.
sspoko - специалист
Защо не отидеш до Патрешко и не разпиташ за предимствата и недостатъците на различните видове мисля че няма да ти откажат а и ще ти предложат оптимален вариант.
lionly1 - помощник
sspoko написа:
Защо не отидеш до Патрешко и не разпиташ за предимствата и недостатъците на различните видове мисля че няма да ти откажат а и ще ти предложат оптимален вариант.
:roll: Извинявай, но не разбирам какво имаш предвид :roll:
lionly1 - помощник
Какво мислите за това?
http://www.isomat.gr/bg/%D0%94%D0%9E%D0 ... .flypage2/

И откъде мога да го купя?
stiv1961 - майстор
Ми то си пише-от ,,Изомат"
СОФИЯ: 1247 с. Доброславци

Телефонна централа - Заявки - Техническа подкрепа:

Tel. 00359 24420782, 00359 24420816, Fax: 00359 888112386.

Τel.: 02/9349895, Факс: 02/9349899, E-mail: info@isomat.bg

Одел Техническа Подкрепа: 0700 10 277, от Понеделник до Петък
sspoko - специалист
Пишеш че къщата е в Троян в Патрешко има производствена база на "мултиимпекс" произвеждат всякакви мазилки и съвсем не са "жълти" не написах името на фирмата за да не мине като реклама но виждам че се споменават марки така че дано админа не го изтрие.
valmet - специалист
Колега,само не купувай "Мармодом",ужасна е!
bobyl - специалист
lionly1 написа:
...сегашните сухи мазилки на циментова основа са с добро качество...Къщата се намира в Троян.
...но ми се ще в тази суха мазилка да вкарам и някаква добавка, която да усили здравината и водоотблъскването, дори и мръзнене,
НЯМА СУХА МАЗИЛКА С КАЧЕСТВАТА КОИТО СА ТИ НЕОБХОДИМИ
Извинявай ама ако правиш мазилка на някакво бунгало в гората , ще те разбера . Ти искаш да си правиш експерименти с мазилката на триетажната къща в която самия ти живееш - това не мога да го разбера . В географска област като Троян , където климата е характерен за планински или полупланински райони , на теб ти е необходима висококачествена мазилка - никоя суха мазилка не е такава . Поне си разбрал какво и липсва та търсиш добавки за това , но знаеш ли колко да сложиш от различните добавки , сигурен ли си , че химическите процеси които ще протекат при добавянето на поредната добавка , няма да неутрализират , предишната добавка и т.н.
Аз бих те посъветвал , ако нямаш достатъчно средства за да направиш нещата както трябва , да ги отложиш във времето , освен ако нямаш планове всяка година да правиш мазилка на къщата си , така че ако сбъркаш , да имаш възможността да си поправиш грешката .
Повярвай ! Нямаше 90% от сградите да се правят с пастообразна мазилка ако сухата вършеше работа . Просто другите 10% имат приятели като твоя !:yawinkle:
Това е като да обработваш 100декара земя с мотика . Може ли - "може" , ама какъв е ефекта . Ония лудите нека си бръмчат с тракторите :-D !
stivemaster - майстор
Е колегата bobyl очевидно вдява и е обяснил точно какво можеш да очакваш от сухите мазилки.За стром21 само ще кажа че 4 -5 години е точно срока на годност на въпросната мазилка и от тук нататък започва да пие вода.След като се напие хубаво , променя си цвета , зимата замръзва подкожушва се и се напуква и чао.
Предимствата на една мазилка са в съдържанието на полимер някои му викат силикон който на всичко отгоре трябва да е и UV защитен така че да не се разпада на 4-5 години .
През цялото време говорим за тънкослойна мазилка , ако искаш да добавяш добавки за водоплътност и говориш за мазилка на "циментова основа" тях можеш да добавяш в циментопясъчна мазилка с минимална дебелина 20 мм. "можеш за цвят и пигмент да и добавиш но резултата няма да ти хареса" .
  • 1
  • 2

Тема "Добавки за суха мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: