Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,

И пред мен дойде дилемата за избор на фирма за дограма. Някой може ли да ми препоръча фирма от Русе . Апартамента е север/юг. Засега мисля да слагам немски профил с К стъкло от север и български с енерджи стъкло от юг. Отоплявам се на газ, под всеки прозорец имам радиатор. Четох, четох... и останах с убеждението, че монтажа е много важен и затова първо искам да се ориентирам към фирма с професионалисти и чак тогава ще видя какво ще предложат. Може и на лични , да не правим реклама.

Благодаря и лек ден.
velsi - Почетен майстор
Аз бих ги сложил обратно: българска - север, немска - юг. Ако изобщо има чак толкова голяма разлика в качеството на профила нека по-качествената е там, където постоянно ще я пече слънце. То повече би повлияло.
hmm ти направо ме уби. Не искам да слагам кофти дограма от северната страна, там е МНОГО студено.
velsi - Почетен майстор
Явно изобщо не си разбрал какво искам да ти кажа. Ще се опитам да поясня. Няма такова нещо "българска дограма" и "немска дограма". Всичката дограма е българска, защото предполагам няма да си я поръчаш в Германия и няма да дойдат от там да ти я монтират. Говорим за различни по произход и качество профили, от които ще бъде изработена твоята дограма. Ако всичко, от изработката до монтажа е направено както трябва ти няма да откриеш никаква разлика между това с какъв профил ти е дограмата. И с най-скъпия и с най-евтиния профил тя, дограмата, върши едно и също - подобрява изолацията на жилището ти. Това, което се опитвам да ти кажа е, че ако немския профил е с нещо по-добър, то това е неговата по-голяма устойчивост на влиянията на околната среда. А от тези влияния най-вредно за профилите е слънчевата радиация. По тази причина аз бих сложил по-качествения профил там, където това влияние е най-силно, а именно на южната фасада. А това, че немската дограма е качествена, а българската е кофти е някакъв мит. Спокойно може да се сдобиеш с кофти дограма от немски профил и обратно. И още нещо: дограмата няма да те стопли! За да ти е топло трябва да помислиш за още много неща: добра изолация на стени и тавани, добре оразмерено и ефективно отопление.
bobyl - специалист
Velsi е прав с описанието на разликата в профилите . Искам да добавя , че от съществено значение са камерите в PVC профилите , както и обкова с който се окомплектовани . С други думи , при избора на фирма , ги чуй какво ти предлагат т.е. ако ти предложат немски профил , защото е "немски" и е по-качествен от българския - бягай от там , но ако ти кажат , че ти го предлагат защото е 5-камерен и не работят с български такъв - поне разбираш , че са коректни и професионално те ориентират . Успех
comunikator - специалист
Ако не разбираш поне малко ........ един производител ако е реши да те излъже - той ще те излъже! :-D
bobyl - специалист
comunikator написа:
Ако не разбираш поне малко ........ един производител ако е реши да те излъже - той ще те излъже! :-D
Прав си и за това споделяме мнения за да може това да стане по-трудно .
pavkatay - майстор
bobyl написа:
но ако ти кажат , че ти го предлагат защото е 5-камерен и не работят с български такъв - поне разбираш , че са коректни и професионално те ориентират . Успех
Това не го разрах :?
bobyl - специалист
pavkatay написа:
bobyl написа:
но ако ти кажат , че ти го предлагат защото е 5-камерен и не работят с български такъв - поне разбираш , че са коректни и професионално те ориентират . Успех
Това не го разрах :?
По-добре е когато производителите и търговците се аргументират с техническите характеристиките и показатели на един продукт .
А 5-камерни профили са с доста добри характеристики на топлоизолация и здравина , като има и от български производители и са по-евтини и за предпочитане пред 3-4-камерни от друг производител .
Лично мое мнение .
comunikator - специалист
Ти като не разбираш каквото и да ти предлагат - в смисъл той може да ти предложи мостра на 5 камерен Рехау с секюрити обков МАКО пък после да ти направи и монтира 2 камерен турски боклук
(с обков РОМБ с нерегулируеми панти за да може кура да е по голем)който всъщност са отлели група съмнителни цигани в някой гараж в Орландовци от кофички за кисело мляко и тук таме някоя празна бутилка от боза :-D

Тема "Избор на фирма за PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: