• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
georgebg - специалист
Може би тъп въпрос, но понеже започнах изолация 10 см и едновременно обръщам прозорците, та как се прави :
- обръщането припокрива изолацията и снадката се вижда на фасадата
или обратното
лепя изолацията , като режа така че да предвидя колкото ще е обръщането , и обръщането се състои да попълня с фибран от прозореца до изолацията - снадката тогава не се вижда на фасадата?

кое е за предпочитане
EDI - майстор
Обръщането да припокрива вертикалните плочи от долната страна на прозореца, понеже там ще се слива вода, за по-голяма сигурност.От ляво, дясно и горе е по-добре вертикалните плочи на изолацията да припокриват листа, с който обръщаш.Аз преди години моята си я направих така.
FMaster - специалист
Единствено зависи от майсторлъка ти ! Приказки за води и разни други измислици са пълни глупости ... нямаш ограничения никакви, по-лесно е да обръщаш с фибран (демек при теб първия варянт) като затварящ слой, защото ще ти е по-лесно формирането на парвилни отвори (хем да са перпендикулярни на дограмата, хем да са вертикално и хоризонтално добре). Успех!
georgebg - специалист
мерси за напътстията, днес започнах като EDI , но ми предстоят на друга чупка и дръги прозорци, така че ще си проверя колко леви ръце имам :) и ще реша кое ще ми допадне повече... че и за мен и височината от 10 м. е новост , но пък къщата си е моя и не се оплаквам ;)
EDI - майстор
Хората са го посочили в схемите си , как се обръщат на прозорци, пък и логиката сама подсказва как трябва.Аз го правих за себе си, не на някой друг.
valentin112 - специалист
парвилни отвори (хем да са перпендикулярни на дограмата, хем да са вертикално и хоризонтално добре). Успех![/quote]
valentin112 - специалист
Перпендикулярно с хоризонтално и вертикално общуват ли си ...и как
FMaster - специалист
valentin112 написа:
парвилни отвори (хем да са перпендикулярни на дограмата, хем да са вертикално и хоризонтално добре). Успех!
valentin112 написа:
Перпендикулярно с хоризонтално и вертикално общуват ли си ...и как
"Андрешко", ако имаше и най-малка представа за какво говорим, нямаше да питаш тия глупости ... и да ни заливаш със словоизлияния характерни за натурата ти ...
stivemaster - майстор
Ако не си го направил вече колега ,то първо трябва да си маркирал положението на прозорците (преди смяна на дограмата), доколкото виждам става дума за три етажа май . С канап или нивелир се маркират положенията на вертикалните и хоризонтални обръщания и се подвеждат стенните листи.После , когато започнеш лепенето първо се лепят листите на изолацията на стената и едва после на обръщанията .Листите за обръщанията започваш отдолу ,където листа на обръщането единствен обхваща стенния и стои под страничните ,които от своя страна стоят под горния или горните.
Дано да си разбрал че не ми се рисува.
georgebg - специалист
мерси колеги, справям се някак и по двата начина :)
прозорците са съществуващи, така че вертикали няма как да уточня по етажите, просто е кофти 10 см. изолация и да ня обърна поне с 3-4 см, затова разбих старото обръщане с мазилка и действам...
сега още един неизяснен въпрос , докато чакам да спре дъжда :(
- как да полагам мрежата (със шпакловката с мрежа вече придобих опит върху 30м. ограда)
гледах клипове за някаква машина която полага шпакловката и пичовете опъваха по хоризонтал мрежата и 3-ти я притискаше и т.н.
иначе съм свикнал на вертикално полагане и застъпване, но пък като съм на скелето н а едно ниво по-логично е по хоризонтала да действам ....

и как в крайна сметка е за предпочитане...
чудя се поради убеждението си да го правя с най-малко парчета мрежа (кръпки) все си мисля че непрекъсната мрежа е по-здрава от прекъсната макар и застъпена ???? ...
  • 1
  • 2

Тема "Изолация и обръщане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: