• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
fermax - помощник
Имам следния 2 въпроса:
1-Шпакловам с лепило Дуо Контакт и искам да знам дали може да стои като финално покритие, без да се слага мазилка(за момента)? Дали ще се наруши здравината и дали ще се напука?
2-Преди година правих другата стена на къщата с някакво измислено лепило и сега се е напукало и като се намокри си личат дюбелите. Ако го повторя с друго лепило дали ще спре напукването?

Моля, ако някой е запознат с тези проблеми да ми пише в темата.
marian1 - майстор
Аз преди години ядох дърво с разни измислени шпакловки, на едната фасада ми остана ефтинджос шпакловката на АНГРО, която още след 2 месеца се напука - понеже е високо и нямам вече стълба така и си стои- другата ми фасада е с шпакловка на Боро за топлоизолация - по спомен имаше синьо на чувала ( не е стандартният теракол ) от тогава 5 години си стои на шпакловка - АНГРОТО - напукано, Теракола - не е мръднал....Ако това би ти помогнало... с повече не мога, освен да ти кажа - купи си нещо много качествено за шпакловката - сега има Вебер, разни Церезит, Боро ...дано не пропускам някой - и си финализирай нещата - пък после седи и гледай разликата ....другото е компромис и разредени с разни пълнежи матеряли....
fermax - помощник
Да точно това исках да знам дали след години стои непокътнато, защото не знам кога ще дойде реда на мазилката.
Баумит Дуо Контакт изглежда много по-добре от боклука с който шпакловах предната година.
Благодаря за отговора.
schuldiner - майстор
Ми то лепилото не е за шпакловане. Още по-малко външно за финиш... Това, че някъде стои прилично, съвсем не означава всеки път с такова да се прави. По-скоро е случайност добрият резултат. Грешката бих я поправил с доказана шпакловка.

ПП Ясно, че ако имам артисали много торби лепило ще ми се иска да ги употребя, ама после няма да обвинявам майстора или производителя. Всъщност само веднъж съм го правил - шпакловах с лепило вебер, напука се и трябваше да повторя с шпакловка. Остатъка от лепилото (5-6 торби) стояха още година в склада, докато накрая ги изхвърлих. Вече съм убеден, че така е било правилно да направя още в началото, да си спестя поне труда от мазането на лепило по стените...
Тани - модератор
Дуоконтакт на Баумит става и за лепене и за шпакловка така , че действай смело!Качествен материал е! Нанасяй обаче задължително на гребен(10мм) и след това мрежата. Така гарантирано нанасяш необходимата дебелина!
avast3 - помощник
Използвах Дуоконтакт за лепене и шпакловка. За лепене няма грешка, но за шпакловка...след 20 м²шпакловка го смених с ...няма да правя реклама на фирмата :) и се родих. С другата шпакловка(с фибри) се работеше доста по-добре и лесно, а това е важно за мен като лаик. Дуоконтакт стяга доста бързо, независимо в какво съотношение с вода е сместа. Стуктурата му е груба(май са прекалили с пясъка), а и ако не си бърз в шпакловането има опасност да си образуваш нерви, като мен, щото след 15-20 мин. престой на атмосферни влияния, сместа започва да стяга и става на топчета. В този случай е трудно да постигнеш приличен(за окото) финишен слой. Аз(подчертавам - като абсолютен лаик) не бих го препоръчал за шпакловка
Тани - модератор
Предполагам, че си го бъркал на ръка- сипваш материал, вода разбъркваш с мистрията и отиваш да шпакловаш. Така ли е?
fermax - помощник
avast3 написа:
Използвах Дуоконтакт за лепене и шпакловка. За лепене няма грешка, но за шпакловка...след 20 м²шпакловка го смених с ...няма да правя реклама на фирмата :) и се родих. С другата шпакловка(с фибри) се работеше доста по-добре и лесно, а това е важно за мен като лаик. Дуоконтакт стяга доста бързо, независимо в какво съотношение с вода е сместа. Стуктурата му е груба(май са прекалили с пясъка), а и ако не си бърз в шпакловането има опасност да си образуваш нерви, като мен, щото след 15-20 мин. престой на атмосферни влияния, сместа започва да стяга и става на топчета. В този случай е трудно да постигнеш приличен(за окото) финишен слой. Аз(подчертавам - като абсолютен лаик) не бих го препоръчал за шпакловка
Шпакловах 150 квадрата с Дуо Контакт и няма нищо общо с казаното до тук. Може и колегата да е прав и да си го бъркал на ръка, а това че има по-едри песачинки според мен е в плюс за здравината.
Можеш да кажеш с каква марка си продължил шпакловката да знаем ;)
Тани - модератор
Няма проблем да се спомене марката - не е производител или търговец и не прави комерсиална реклама , защото нищо не печели от нея!
avast3 - помощник
Тани написа:
Предполагам, че си го бъркал на ръка- сипваш материал, вода разбъркваш с мистрията и отиваш да шпокловаш. Така ли е?
Искрено се надявам да няма ирония в горенаписаното :) . Поради липса на миксер, използвах дрелка и бъркалка, като се стремях да бъркам на по-малки обороти, доколкото дрелката позволява
fermax написа:
Шпакловах 150 квадрата с Дуо Контакт и няма нищо общо с казаното до тук. Може и колегата да е прав и да си го бъркал на ръка, а това че има по-едри песачинки според мен е в плюс за здравината.
Можеш да кажеш с каква марка си продължил шпакловката да знаем ;)
"BILKO" или "BILCO" беше, май.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно лепило за шпакловка на изолация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: