• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ivhand - специалист
Здравейте,
тази есен съм решил да слагам топлоизолация на къщата. Тя има направен хастар с вар, мисля да налепя 8 см стиропор, след това мрежа и шпакловка. По- нататък обаче ми се ще да сложа нещо по-евтино (силикатните,силиконова, полимерна, мозаечните и т.н. мазилки са ми доста скъпички на този етап). Строителя който направи грубия строеж ми каза че мога да сложа обикновенна вароциментова мазилка с мраморно брашно. Споделете мнения за тази идея. Доколкото знам топлоизолацията е чувствителна на влага - този тип мазилка би ли я защитила ефективно от тези и други вредни въздействия които могат да я компроментират. естетиката не ме бърка толкова, поне за сега. Като се посъвзема може да помисля за нещо по- естетично.
Ще съм благодарен на всеки който сподели мнение
torbalan - Дървен философ
за влага хич не се притеснявай...

ако има кой да ти изпълни мазилката и да даде някаква гаранция - действай смело...
FMaster - специалист
Верния варянт: отстави топлоизолацията на шпакловка и я грундирай ... догодина или като събереш кинти си сложи хубава мазилка, преди това я грундираш отново! Все пак е за теб и си остава завинаги !!!
Успех!
stivemaster - майстор
За мен това е несериозно ,няма вароциментова мазилка , която да е влагоустойчива ,а от там и мразоустойчива и подходяща за външно полагане без покритие.Оставиш ли я без покритие ще разбереш колко съм прав.Нещо повече за да не ти се налага да разбираш какво означава грешно системно решение откажи се от тази мазилка и след омрежването и шпакловката просто нанеси хубав фасаген.Ще ти излезе по евтино и по трайно от това което си намислил.
Поздрави.
ivhand - специалист
Привет
Благодаря на всички за мненията!. И тримата до сега сте дали различни предложения и искам да ви питам поо-подробно.
Тоrbalan, би ли се аргументирал по-подробно защо смяташ че вароциментовта мазилка е устойчива на влага
FMaster пробллема е че имам куп други разходи - цокъл, пътеки,ограда, и още куп неща и едва ли ще намеря пари и догодина.Знам че няма хубаво и ефтино , но все пак дае нещо , което да свърши добра работакато зашита макар и да нее толкова естетично. Няма ли готови замаски на вароциментова основа? В каталога на Вебер има суха минерална мазилка (тя не е ли на вароциментова основа), за която пише че е подходяща за топлоизолации. Лиццата също имат суха минерална но не я дават за полагане върху топлоизолация. Кой е най евтиния вариант на мазилка за топлоизолация. Къщата е в Пловдивско между другото.
Silvermaster, да разбирам ли че хубавия фасаген по-добре ще защити топлоизолацията от влиянията на външната среда отколкото вароциментовата замаска, та нали фасагена е латекс за външна употреба (доколкото знам де...)? Трябва ли да нанеса грунд върху шпакловката прреди да нанеса фасагена. Да ми препоръчаш хубав фасаген и съответно цена?
stivemaster - майстор
Да по добре ще я предпази хубавия фасаген.Хубав имам предвид такъв със силикон в него .Има евтина мазилка казва се пръскана мазилка но не ти я препоръчвам.
torbalan - Дървен философ
какво има да се аргументирам - разходи се наоколо и виж по-старите къщи с какво са измазани...
FMaster - специалист
ivhand написа:
... FMaster пробллема е че имам куп други разходи - цокъл, пътеки,ограда, и още куп неща и едва ли ще намеря пари и догодина.Знам че няма хубаво и ефтино , но все пак дае нещо , което да свърши добра работакато зашита макар и да нее толкова естетично. Няма ли готови замаски на вароциментова основа? В каталога на Вебер има суха минерална мазилка (тя не е ли на вароциментова основа), за която пише че е подходяща за топлоизолации. Лиццата също имат суха минерална но не я дават за полагане върху топлоизолация. Кой е най евтиния вариант на мазилка за топлоизолация. Къщата е в Пловдивско между другото.
Горе долу имаш 3 варянта, щом най-важно ти е цената:
Вебер, Мастерс и Денел ... сравняваш цените на трите фирми и действаш, грунд не използваш, и трите са доста издръжливи, досега нямам оплакване освен в цветовете на партидите. Ше бъркаш по половин торба от няколко чувалчета и десетина сезона нема грижи!
ivhand - специалист
Благодаря на всички които се отзовахтена молбата ми. Маиче ще се спра на варианта съсъ суха та шпакловка на Денел .
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз бях в твоето положение и в крайна сметка се спрях на ТОВА. Оказа се много добър избор като здравина, а цената е смешна в сравнение с останалите мазилки. Единствения компромис е, че е препоръчително да ползваш само в бяло за да избегнеш нюансите.
  • 1
  • 2

Тема "Вароциментова мазилка върху топлоизолация???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: