• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Искам да направя ТИ на балкона(панелен блок)
Какво да правя с цокъла?
Прикачен файл:
P5150278.JPG
- да пусна ТИ над него, като го ремонтирaм по някъкъв начин(защото по средата е като отлепен)
- или да пусна ТИ и върху него
- други идеи
Смятам да ползвам 5 см EPS. Прозорците няма да ги обръщам поради липса на място.
Изложението е източно.
Има ли смисъл от цялата операция според вас?
Tsilkov - майстор
Като пуснеш изолацията до долу няма да имаш цокъл-демек ще се мокри.Като не я пуснеш ще имаш пробив на изолацията :lol: .
Като се има предвид ,че няма да изолираш балкона който е нещо като ребро на радиатор ама към навън и обръщането на прозорците където е също слабо място то ще имаш толкова "топлинни утечки" ,че операцията звучи финансово неоправдана.Иначе бизмислена топлоизолация няма - ако имаш свободно време и мерак - действай :roll: .Единствено според мен слагай направо 10 см стиропор - така и така ще хабиш труд и лепило поне дай няколко лева повече за същинската част - топлоизолацията.
fearblood - напреднал
Къртиш первазите,слагаш си изолацията,след това ако имаш парички купуваш плочки ако не вземи си само первази и си ги налепи все ще намериш такива които да подхождат на мозайката.
fearblood написа:
Къртиш первазите,слагаш си изолацията,след това ако имаш парички купуваш плочки ако не вземи си само первази и си ги налепи все ще намериш такива които да подхождат на мозайката.
а такива первази къде продават и как се монтират или имаш предвид просто да налепя плочки на целия балкон

Tsilkov написа:
.Единствено според мен слагай направо 10 см стиропор - така и така ще хабиш труд и лепило поне дай няколко лева повече за същинската част - топлоизолацията.
притеснява ме да не утеснее много балкона с тия 10 см
stivemaster - майстор
Ами смисъла е субективно понятие аз ще ти изброя проблемите и решенията пък ти си реши. На първо място термомоста там където дограмата няма да е обърната ще направи водопад по профила отвътре.Второ перваза на прозореца също ще ти попречи за 5 см както си мислиш.Трето ако сам си правиш ТИ дано да се справиш просто махни цокъла ,залепи си ТИ шпакловай и тогава си вземи една плоча 60/60 примерно от Бриколаж, там помоли за 2-3 лв някой от щанд баня да ти я нареже на ивици по 10см. те си имат такъв човек и машини .Залепи си ги като нов цокъл фугирай само с лепило ако може ползвай флекс (гледам пода ти е сив) вземи и сива плоча за цокъла.Накрая боядисай с фасаген или пръскана мазилка и готово.
fearblood - напреднал
stivemaster написа:
Ами смисъла е субективно понятие аз ще ти изброя проблемите и решенията пък ти си реши. На първо място термомоста там където дограмата няма да е обърната ще направи водопад по профила отвътре.Второ перваза на прозореца също ще ти попречи за 5 см както си мислиш.Трето ако сам си правиш ТИ дано да се справиш просто махни цокъла ,залепи си ТИ шпакловай и тогава си вземи една плоча 60/60 примерно от Бриколаж, там помоли за 2-3 лв някой от щанд баня да ти я нареже на ивици по 10см. те си имат такъв човек и машини .Залепи си ги като нов цокъл фугирай само с лепило ако може ползвай флекс (гледам пода ти е сив) вземи и сива плоча за цокъла.Накрая боядисай с фасаген или пръскана мазилка и готово.
Това за фугирането само с лепило е малко не професионално,в смисъл че фугиращата смес има свойството да не попива влагата(поне качествената и доказала се марка) докато лепилото си я смуче като гъба.
stivemaster - майстор
Така е но това ще е най безобидния компромис който ще се наложи в случая.Просто само за една плочка повечето хора не биха си купили фугираща смес.
fearblood - напреднал
stivemaster написа:
Така е но това ще е най безобидния компромис който ще се наложи в случая.Просто само за една плочка повечето хора не биха си купили фугираща смес.
Прав си,но все пак аз го съветвам да си сложи фуга :partyman:
Pooh - майстор
Като за човек написал:
stivemaster написа:
...Не се налага и нищо да смяташ сметанките си ги приберете и не се правете на умни .Дори и тук в тази шибана държава ,пълна с многознайкивци си има закони и наредби и там си пише как се изпълняват нещата и каква по дяволите фирмена политика (разбрал си ти от фирмена политика) и какъв развален телефон и как ще го разгласяват като са престъпници твоите хора.
Баси че се изнервих !!!
...
Докога в този бранш ще допускаме талибаните да шестват и да ни серат по главите незнам .
Е малко странно да се чуе това:
stivemaster написа:

Хайде сега да видим къде пише, че което и да било лепило, може да се използва за фугиране. Ще съм доволен и от ДОКАЗВАНЕ на каквито и да било хидроизолиращи свойства на някое лепило.
Ако си принципен - бъди такъв докрай! Или всичко се изпълнява по предписанията, или всеки да си прави свободни съчинения? Къде е истината или зависи от моментното ти настроение?
stivemaster - майстор
Принципно съм казал че не е правилно и че е въпрос на компромис обърни внимание става дума за цокъл на балкон .
Последна промяна от stivemaster на ср сеп 07, 2011 11:12 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Топло изолация на балкон - как да направя цокъла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: