Напишете въпрос свързан със санирането.
lov - майстор
Давай те помощ колеги с тази плъзгаща дограма че нямам много време и трябва да затварям.
Долната част е неподвижен парапет от стъклопакет и заедно с бетонната част е на стандартна височина. Може ли да се направи плъзгането на двойна релса така че като се съберат всичките части да заемат 1/4 от лицето.Тоест лятото да е отворена колкото се може по голяма част от терасата.
По долу съм качил размери и част от архитектурния проект. Само дето архитекта е рисувал е не чертал и го е разделил на 7 вместо 8 части. Дебелината на борда е 10 см. И снимка на какво е построено но за съжаление не може да се направи цялостна защото има дърво което пречи.

Прикачен файл

Отсканировано 13.9.2011 г. 11-25.jpg
Точни размери с добавките за монтаж
Отсканировано 13.9.2011 г. 11-25.jpg (26.3 KиБ) Видяна 3010 пъти

Прикачен файл

Отсканировано 13.9.2011 г. 11-19.jpg
Арх. проект
Отсканировано 13.9.2011 г. 11-19.jpg (50.79 KиБ) Видяна 3010 пъти

Прикачен файл

P9110067.JPG Дясната половина от терасата

Прикачен файл

P9110073.JPG Изглед от вътре на парапета
comunikator - специалист
На двойна релса с осем крила няма как да стане - може да се измисли нещо на четворна релса при две отделни каси,друг начин няма.
lov - майстор
Да де за същото имам в предвид като казах. Защото нали единичната е с 2 водача. Малко ми куца терминологията в тая област. Долната каса също може да се прави с ширината на бетонния борд ама съсвсем си нямам на понятие какви профили се ползват и как може да се изпълни. А и другото материала алуминий макар че мисля че се подразбира на тази дължина. В средната колона която се вижда на и снимката може да се направи и едно допълнително укрепване на самия перваз за устойчивост. Как ще се оформи декоративно така че колоната да си остане на разстояние все ще го измислим.
И ако някой някъде е правил нещо подобно нека да качи някоя снимка.
Tsilkov - майстор
За това голяма разстояние което искаш да се отвори бих ти препоръчал хармоника.Плъзгането по принцип отваря на половинки - иначе става доста сложно.Освен това имай в предвид че плъзгащата дограма уплътнява доста слабо - какво е помещението отзад?
comunikator - специалист
[quote="lov"]Да де за същото имам в предвид като казах. Защото нали единичната е с 2 водача. quote]
Единичната си е една релса с едно крило и затова се казва единична,а на двойната са две релси ,а на теб ти трябва четворна релса.
Хармониката ще му излезе доста скъпо в сравнение с плъзгането.
stiv1961 - майстор
Тази колона по средата не ти ли разделя дограмата на две части по 3.60 м.Иначе алуминиевите профили са с дължина 6 метра.Плъзгаща 7.20 няма как да стане.
comunikator - специалист
stiv 1961 ще ги направи на две отделни каси
stiv1961 - майстор
comunikator написа:
stiv 1961 ще ги направи на две отделни каси
Точно така,както съм му направил чертежа :) с двойна каса.Но както каза Tsilkov,няма добро уплътняване.
lov - майстор
Добре някой да дава оферта и за хармоника. Може и на лични. Това е како искате го наричайте зимна градина или тераса. От задната страна са 2 стаи които ще са си с вратопрозорци за да се излиза на тази тераса. Идеята е лятото колкото се може повече да е отворена А само зимата ще се затваря не се търси абсолютна херметиност на затваряне. Плъзгането по принцип ме удовлетворява но ако има нещо по добро давайте предложения. Средната колона е на около 10 см. по на вътре от парапета. И това е правено точно по тази причина да няма каса в средата.
И понеже казвате че профила за плъзгане е 6м. Какво пречи по средата да се снади или по точно да се срешнат 2-те половини. При условия че ляга пак върху такъв профил. От долната страна нали имаме пак цяла каса. какво не става ли. профилите да се срещат на различни места като се получава застъпване.
Бах м...му хората влакове карат по релси ние едни джамове дето ще минават през тази снадка 5-6 пъти в годината не можем да догодим.
stiv1961 - майстор
Ролпласт имат такава система.Търси представителство в Ловеч или близо до теб.Но както каза някой-доста си е скъпичко.Ноооо....се прави един път.Успех :) Трябва ти нещо такова:
http://rollplast.com/bg/products/15/37
П.П.Току що намерих адрес/дано не стане реклама,но най-отговорно заявявам,че нямам нищо общо с фирмата-даже са конкуренти/
Ловеч:
Адрес: Северна индустриална зона (в базата на фирма ЕМОС АД);
тел.: 068/670076; 0888 400 662

Тема "Към специалистите по дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: