• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
frisco - напреднал
Искам да попитам с какво да изолирам една вътрешна тухлена стена между кухнята ми и спалнята. Идеята ми е че правя ремонт в спалнята а от край време чувам досадноите кухнениски неща, като мивка, уреди и т.н. защото спалнята ми е на тази стена.
Казаха ми с вата и гипсокартон, че ще има някакъв ефект за звукоизолация,
какво ще предложите :) ?
Spokoiniq - майстор
Уредите са ти нискочестотен шум, предаван по бетонната конструкция на сградата, там лек няма.Средно и високочестотен можеш да спреш с хубава врата с гумени уплътнения, с картон и вата няма да постигнеш много в случая.
frisco - напреднал
Аз малко не се изразих правилно - не само тези шумове а и попринцип исках да е по шумоизолирана от кухнята за по-голям конфорт и мислех с вата и гисокартон ама като четох разни спорове тук за конденз, мухъл и т.н. се уплаших и се отказах :D
Pooh - майстор
frisco написа:
Аз малко не се изразих правилно - не само тези шумове а и попринцип исках да е по шумоизолирана от кухнята за по-голям конфорт и мислех с вата и гисокартон ама като четох разни спорове тук за конденз, мухъл и т.н. се уплаших и се отказах :D
Я кажи за конденза и мухъла по вътрешните стени, че ми стана интересно?
toni_g79 - специалист
Аз имах проблем с звуковото викане на комшийката.И ми писна,и взех та наслагах обикновенна вата без да я разделям на по 5 см,сложих я направо както е 10см,после ГК и т.н.Смея да твърдя,че шума в огромна степен намаля ,сега почти не се чува,трябва да се заслушаш за да разбереш ,че вика.До преди това жифеехме с техните проблеми :x .Стената не съм сигурен ,но мисля че е от тухли четворки.Сега вече си е супер,без да твърдя,че това е най-добрия шумоизолатор,но определено върши работа :partyman:
frisco - напреднал
Pooh написа:
frisco написа:
Я кажи за конденза и мухъла по вътрешните стени, че ми стана интересно?

Ами и аз незнам някъде май бях чел човек които питаше за излозация за вътрешна стена и се спрягаха тея неща за мухъла и т.н. може да съм в грешка :)
Pooh - майстор
В грешка си. Не че не се пишат подобни глупости, а че е възможно да имаш конденз на вътрешна стена. Виж за мухъла - там нещата са малко по-сложни. При теч, почти винаги има мухъл след това, без значение има ли някакви изолации,облицовки и т.н.
Здравеите,предстои ми вътрешна изолация на целия апартамент и се надявам,че тук ще получа съвети и мнения за това как да я направя.
Случаят е следният:
Под мен не живее никои,над мен също(на последният етаж съм),от 2-те ми страни живеят възрастни хора,които не се отопляват,ама въобще(пестят ток).Всичките ми стени(панели)са лед студени на допир,а имам и малко бебе и не може така.Плюс това имам и една външна стена.
Сложих ПВЦ-та уж с допълнителен слои топлоизолация,но ефекта бе минимален.Бях намислил сега на пролет да санирам (от вън) външната ми стена,която наистина е доста важна,защото в нея се удрят вскички ветрове на блока,но незная дали това ще има ефект,след като отгоре,отдолу и от 2-те ми страни е "почти" същото.
Така,плана ми е да санирам всичко от вътре с 5-10см фибран или стереопор,но не зная,колко см и какъв материяал да ползвам?Отгоре върху изолацията мисля направо на залепя от онези тапети със стереопор(не зная как се казват),хем за по лесно,хем за това че ако се наруши изолацията,в следствие на удар,да не се получава дупка(както при шпакловка),а леко забележима вдлабнатина,заради мекия тапет.
За тавана мисля да използвам пак един от тези два материала,а от горе да залепя стереопорени плоскости с украска(шарка),тоест не окачен таван,а направо върху изолацията.
За пода мисля да сложа промишлен корк,а от горе л.паркет,като незная колко см корк да сложа?
Въпроса ми е колко см и какво да сложа?Наи-вероятно няма да останат средства за външната изолация и така незнам дали ще получа желания ефект и дали няма да се получи много голям конденс от темп.разлика.
Мисля да работя с монтажна пяна и водоустоичиво лепило на хелметексова основа,така че ако се получи влага,да не падне изолацията?
Посаветваите ме какво да правя и как да го коригирам?
Благодаря Ви!
VLADO66 - майстор
Тези кашираните тапети със стиропор ги забрави.Фугите м/у тях винаги се отварят с каквото и да ги фугираш и над тях трябва да слажиш други тапети.С какво ли не си играх-накрая направих мрежа и шпаклавка нацяло.
fbr - майстор
VLADO66 написа:
-накрая направих мрежа и шпаклавка нацяло.

+1 стериопор или фибран, мрежа, шпакловка, отгоре може и тапети, става идеално. А на тавана, гипскартон с вата. Пода фибран , арматурна мрежа, замазка и накрая ламинат или теракот по избор.
  • 1
  • 2

Тема "Изолация вътрешна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: