Напишете въпрос свързан със санирането.
hadjiivanov - напреднал
Тия продавач - консултанти са си само продавачи. Някой може ли да ми помогне с разходната норма за шпакловката и за мазилката, която се полага върху EPS? Става дума за квадратен метър. Мазилката ми се иска да е от тази готовата.
Предварително благодаря.
stivemaster - майстор
Шпакловката ориентировъчно 5 кг/м2 мазилката зависи от гранулометрията от 2.5 до 5 кг/м2 , на кутията и винаги пише - ето http://www.baumarket.bg/product/weber_pas_clima_30_-_/
k0c3t00 - помощник
Много е важно кой ще ти прави мазилката :wink:,разходната норма е дадена за идеално полагане без фира.В най добрия случай
ще имаш около 5% фира.Така,че заложи си и нея и така смятай мазилката.Аз лично виж как процедирам-никога не взимам цялата мазилка за обект.Първо правя една фасада с дадената мазилка и виждам ясно каква е разходната норма.След това спокойно си взимам останалата мазилка,като е добре да се запасиш с малко отгоре.Производителите понякога прилагат малки трикове с количествата в баките и често не взимате точно толкова,колкото плащате.За разходната норма на шпакловката-ако е равна стената-около 4кг/м2,ако има за изравняване-нагоре докато стане равна :rolleyes: Успех!!

Тема "Разходна норма на мазилка и шпакловка???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: