Напишете въпрос свързан със санирането.
paralesa - специалист
Не зная дали ползвам правилния раздел,но прегледах другите и този ми се струва най-павилен. Извинявам се,ако греша.
Въпроса ми е такъв: Една от вътрешните ми стени(между хола и спалнята) постоянно се пука през средата по диагонал от най-горния десен ъгъл,до долния ляв.Подмазвано е гипс някполко пъти,ефект няма,последния път се напука точно за две седмици гипса. Имам предположение,че самата къща се "уляга" и трябва да отведа два от улуците си,далеч,а не да бие водата на метър от основите на къщата...Но това няма да промени факта,че стената е напукана вече. Чудя се как точно да оправя тази пукнатина. Имам няколко идеи,кажете ми коя е най-ефикасна и няма да се пука повече.
1 Да купя мрежа и да направя наново шпакловка на двете страни на стената( сегашната спакловка е груба,без мрежа)
2 Най-евтния,да взема само малко мрежа,да я нарежа на парчета с широчина 30 сантимерта и да я наложа по продължението на пукнатината,като я измажа отгоре. Това е най-евтино,а не разполагам с много средства,чакам и дете,знаете какво е. Дали изобщо мрежата няма да се нацепи и тя?
3 Да слагам гипскартон...Тук въпроса е,ако улягането продължи,дали няма да се отворят фуги,там където е "наден" картона. Този вариант ми се вижда най-ефективен,пък и ще дюбелирам и шинирам под картона тая цепнатина,за да не се отваря повече. Обаче ще е скъпо ,а наистина откъм пари съм доста зле..

Едит-никой ли няма идея ? Цял ден стои темата и едно мнение кьораво не видях :cry:
paralesa - специалист
Май да закривам темата...един ли от всичките 79 души гледали темата няма отговор за проблема ми?
pavkatay - майстор
Най-вероятно втория вариант ще ти реши проблема, но според мен първият ще ти даде повече сигурност.
Трети вариант е твърде краен и скъп за една пукнатина.
torbalan - Дървен философ
гипсокартона се цепи яко...
не знам дали е от слягане или нещо друго...но по-добре варианта с мрежата...
Чаро - Акълия
Виж я тая къща що сляга. Кога е строена, каква конструкция е, има ли бутани стени някъде...
Квото и да направиш, все ще има цепка на стената.
Варианта с мрежата и циментова шпакловка е най-евтин и може би най-добър.
Но решението на проблема е временно до отстраняване на причината.
paralesa - специалист
Тя причината е почти ясно...има два варианта..Добър и лош. Но който и вариант да е,трябва да скрия пукнатината.
Причината според мен е(лошия вариант) -подпочвени води,поради които уляга стената...но пък интересното е,че е само тази стена..е и срещуположната външна е понапукана,но леко,а тая е много повече,на едно място пукнатината е 3 милиметра дори. Подпочвени води под къщата със сигурност,но никой не знае как точно вървят...Просто като погледна как са построени кладенците-моя и този на комшиите от двете ни страни,мога да предполагам.
Добрия вариант пак е свързан с вода,но той е лесния- Единия от улуците не е добре отведен и водата ,като вали пада от 3,5-4 метра височина директно на метър от основите на къщата. Брат ми предполага,че това е причната,тая вода като бие да подкопава по малко и затова да се сляга. Тая причина ще я отсраня скоро,само да намеря излишни пари,да купя дебели тръби и да изведа водата до отводнителната шахта.

Тема "Голяма пукнатина във вътрешна стена,как да я скрия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: