Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,

Възможно ли е да се полагат битумни керемиди върху поцинкована ламарина? Живея в кооперация, и имам едно скосение, на което са наредени керамични керемиди, но освен, че не ми харесват на вид, миналата зима протече. Та сега съм решил да махам керемидите, да положа лист ламарина и отгоре 0 битумни екремиди. Смущава ме само това, че навсякъде пише че битумните се слагат върху дървен аплоскост...

И преди някой да попита - идеята на битумните керемиди е както естетически вид, така и все пак хидроизолация. Честно казано, като непрофесионалист не се сещам за друг начин да постигна и двете върху ламарината, и в същото време да ми е достатъчно лесно да го направя сам.

Ето тук малко снимки на това което ще ремонтирам:

Прикачен файл

IMG_0004.JPG
IMG_0004.JPG (47.13 KиБ) Видяна 4335 пъти

Прикачен файл

IMG_0003.JPG
IMG_0003.JPG (57.84 KиБ) Видяна 4335 пъти
tetomaster - специалист
Темата е стара, но и актуална.Кооперация в кв.Иван Вазов, София. Първоначалното покритие е поцинкована ламарина.След това някой е решил да изкара някой лев и налепил директно върху ламарината хидроизолация с посипка.Стана, каквото трябваше да стане. Хидроизолацията се накъса и разлепи.Наложи се да изградим лека дървена конструкция, топлоизолация и метални керемиди.

Прикачен файл

SNV80214.jpg

Прикачен файл

SNV80219.jpg

Прикачен файл

SNV80210.jpg

Прикачен файл

SNV80218.jpg
schuldiner - майстор
То за моженето - може, ама дали е правилно и ще се справиш ли сам... Една цяла улама изглежда по-логично, а още по-добре е да се продължи и тръбата, за да се изведе извън сградата.
Всъщност улама там вече ще е трудно да се направи. По-скоро капак с фалц към двете калканни поли, но и това не е най-правилния детайл.
Аз бих подпъхнал битумна мембрана под сегашните ламарини, върху нея битумни керемиди, като застъпването върху полите се обмазва яко с битустик или се подлепя допълнително.
Действай докато още имаш дъски...

Тема "Битумни керемиди върху ламарина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: