Напишете въпрос свързан със санирането.
jj77 - специалист
здравейте,

живея в мансардно ателие, скатен покрив: плоча около 40 см и отгоре керемиди. Отвътре е правена изолация с корк, но отвън керемидите са редени на скара направо върху плочата. Дори на единия скат наскоро открих че няма и никаква хидроизолация.
Въпросът ми е кой е най-добрият начин за изолация на покрива, по възможност отвъншната страна, тъй като в помещението най-ниската точка е около 1.70 и не позволява сваляне на нивото още. А и отвътре тавана е добре направен с корка (отгоре му шпакловка и латекс).

иска ми се и хидро да направя по този начин.

благодаря предварително.
Ivan_Kurtev - специалист
ОК нямаш никакви ядове викаш си 3 момчета попринцип роми ;) най имотива покривното катерене ;)

качват се горе махат ти керемидите, под самата скара слагаш една добра и хубава вата на Кануф която ти излиза около 2.50 лева квадрата покриваш я с едно хубаво подпокривно фолио за около 1.40 лв. квадрата и така за към 4.00лв. на квадрат получаваш едно иделано покритие както шумо така и топло, така и хидоризолирано......

за хидроизолация(битумна) ще ти е нужно да махнеш скарата а и ще е излишно, защото подпокривното фолио извършва същата работа и дори пропуска влагата и прата в посока към керемидата!

УСПЕХ
donnna - специалист
само не роми!!!! демек цигани...
jj77 - специалист
[качват се горе махат ти керемидите, под самата скара слагаш една добра и хубава вата

а има ли вариант да не се маха скарата? струва ми се че веднуъж извадена, 2-ри път няма да може да се накове.
възможно ли е да сложа ватата само в коридорите (между скарата)?
Tsilkov - майстор
Значи като начало корка е "топлоизолация" само на теория.Не е лошо ,че си го сложил защото сега помещението се загрява по-бързо ама сметките в целогодишен вариант няма да ти ги намали.За да не стане след няколко години да пускаш нова тема на първо четене ти препоръчвам селдното:
1.Махаш керемидите и проверяваш скарата дали е здраво хваната за бетона.
2.Почваш да ковеш нови ленти така ,че да се отвори височина поне 15 см.Аз бих плеснал 20-25.
3.Тъпчеш я с вата.
4.Слагаш пародифузна мембрана за под керемиди.Като я слагаш последнте летви трябва да са по наклона за да изтича.
5.Слагаш летви в другата посока и покритие керемиди или там квото искаш.
Тва е късата история.Във форума има доста коелги които се занимават с това(покриви) а и има доста теми да ти разкажат всички детайли.
jj77 написа:
възможно ли е да сложа ватата само в коридорите (между скарата)?
Нищо не те спира ,ама ефекта ще е като с корка.
Аз бих те посъветвал да махнеш керемидите и летвите, да сложиш директно върху бетона ISOTEC(панели за под керемидите) и отгоре да върнеш старите керемиди. От 2008 имам покрив с тези панели и изолацията е осезателна и през зимата и през лятото(лятото знаеш как се нагрява покрива ако нямаш топлоизолация). Така едновременно ще си направиш и топлоизолацията и хидрото и пороизолация и няма да имаш нужда от нови летви.
Успех

Тема "термоизолация на скатен покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: