• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
v1p3ra - напреднал
Здравейте колеги не съм професионалист или много опитен, като повечето в сайта, но имам един проблем с дограмата Рехау (прословутия боклук). Проблема е по скоро с подпрозоречната дъска. Така когато са я монтирали е трябвало да се залепи с някакво лепило до колкото знам, да залепено е, но незнам по какъв начин, но останових, че между подпрозоречната дъска и прозореца има фуга около1- 2 мм и от тази фуга си подухва яко. Как мога да я оправя с какво да я напълня, единственото, което може да влезе в тази цепнатина е игла и спринцовка, какъв силикон или лепило трябва да сложа за да не духа. Проблема е и от двете страни, мислех че си въобразявам, но слагам тънък лист списание и като го набутам излиза от вън. Моля помогнете ми пишете тук или на skype : ivan_angelov42. Благодаря предварително колеги ..
tysonlkr - специалист
Със силикон ще стане идеално. Това е трябвало да го направят тези които са слагали дограмата.
Ти казваш че чак отвън излиза, тогава ще е добре и от двете страни да запечатиш (отвън и отвътре) :wink:
v1p3ra - напреднал
tysonlkr написа:
Със силикон ще стане идеално. Това е трябвало да го направят тези които са слагали дограмата.
Ти казваш че чак отвън излиза, тогава ще е добре и от двете страни да запечатиш (отвън и отвътре) :wink:
Извинявай, но какъв силикон санитарен ли не ги разбирам нещата и как да го впъхам вътре с игла и спринцовка ще стане ли, смисъл ще може ли да влезе по друг начина, аз не се сещам. Трябва да се напъха силикона в спринцовката и през иглата, но знам че единия седи като пластелин незнам дали ще стане ?
v1p3ra - напреднал
v1p3ra написа:
tysonlkr написа:
Извинявай, но какъв силикон санитарен ли не ги разбирам нещата и как да го впъхам вътре с игла и спринцовка ще стане ли, смисъл ще може ли да влезе по друг начина, аз не се сещам. Трябва да се напъха силикона в спринцовката и през иглата, но знам че единия седи като пластелин незнам дали ще стане ?
И друг въпрос тези които са слагали дограмата или още в фабриката?
tysonlkr - специалист
Тези които слагат не са ли същите които са я направили :?
Попринцип подпрозоречната дъска е монтирана предварително към дограмата. Не се монтира на място, а в цеха още.
Силикона може и да е обикновен, какъвто ти се намира. Ако ти е бяла дограмата го прави с бял силикон, ако е някаква цветна по добре е с прозрачен силикон. Технологията е проста :arrow: нанасяш дирекно с пистолета в ъгълчето и след това заглаждаш (оформяш) с нещо подходящо, и с пръст може даже.
v1p3ra - напреднал
tysonlkr написа:
Тези които слагат не са ли същите които са я направили :?
Попринцип подпрозоречната дъска е монтирана предварително към дограмата. Не се монтира на място, а в цеха още.
Силикона може и да е обикновен, какъвто ти се намира. Ако ти е бяла дограмата го прави с бял силикон, ако е някаква цветна по добре е с прозрачен силикон. Технологията е проста :arrow: нанасяш дирекно с пистолета в ъгълчето и след това заглаждаш (оформяш) с нещо подходящо, и с пръст може даже.
Дограмата е правена в София (поне така знам), а аз съм от друг град. Майстора, които е сложи е друг, тя си дойде до колкото си спомням с подпрозоречната дъска. Няма значение за мен дали ще е бяло или прозрачно, да бяла ми е дограмата, но мисълта ми дали ще мога през спринцофка да го шприцовам, защото нямам пистолет, а и пистолета е доста дебел отпред искам плътно да влезе и да не остава отвън да се вижда, защото ще стане доста грозно
velsi - Почетен майстор
v1p3ra написа:
искам плътно да влезе и да не остава отвън да се вижда, защото ще стане доста грозно
В такъв случай намажи по ъгъла и с пръст го втрий да поеме навътре. После излишното забърши. Ще влезе достатъчно, за да не духа. Същото направи и от външната страна.
VLADO66 - майстор
На профилите Рехау се поставя елемент за закрепване на подпрозоречна дъска.В случая или този елемент/профил/ не е доставен или майстора е завил с винтове дъската за дограмата преди монтажа и от там идва проблема-не че е лош профила.Достатъчно е да се силиконира едната от двете страни както бе обяснено по-горе и готово.
v1p3ra - напреднал
добре ще взема акрилен силикон и ще го направя, но незнам колко ще влезе навътре, силикона е доста твърд и как ще стане незнам, щеше ми се плътно със спринцовка за да не се цапам, но щом казвате с пръст ок. Майстора и болтове не е поставил нищо неграмотници колкото искаш. Няма силикон няма лепило, няма болтове и после как да го потърсиш пак
VLADO66 - майстор
[-X Не акрилен, а санитарен.И не трябва да те вълнува колко ще влезе навътре.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с дограма РЕХАУ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: