• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
dbitzepsa - напреднал
Проблема е следния:На единствения прозорец който имам с 'нормално' (едноосово) отваряне ми духа.Не много силно,но се усещя като си сложа раката на мястото.А мястото е точно по средата м/у двете панти ;) ОБкова е "siegenia".Опитах се да регулирам някои неща но се отказах,че не ми беше мн. ясно :( Другите прозорци които пак са със 'siegenia',но двуосови нямам никакъв проблем,но и мога да си ги регулирам.Обаче този прозорец не мога,тъй като на мястото за притискане на прозореца към профила насрешника е друг тип.НЕ е от тези 'пъпки' които мога да регулирам с шестограм,както при другите ми.А има нещо от рода на 2 триъгълни тела,които при затварянето да влизат една в друга.Съжалявам,че не мога да обясня по добре вида на затварянето.Ако някой е запознат с тези неща моля да ми помогне.
stiv1961 - майстор
Това е ,,скрита панта", опитай се да я регулираш като разхлабиш винтовете и мръднеш тази, която е на касата навън или тази,която е на крилото навътре. Ето схеми на обкова, твоя какъв е точно:
http://www.bulco.bg/downloads/downloads ... montaj.pdf
Takezo Sensey - модератор
Писах, писах ... и мнението ми изчезна...

Както и да е, stiv1961 го е обяснил.
dbitzepsa - напреднал
Нещо не можах да видя моя тип на затваряне,особено това което се опитах да обясня...Освен след работа като се прибера да я снимам и да прикача снимката тука.Иначе другите на другите ми прозорци тип-а на затваряне го има в каталога,обаче не е и това което искам да обясня :(
stiv1961 - майстор
Най-долу -на 8 стр. обков Арлена под N 9 - това е скрита панта.
stiv1961 - майстор
Довечера докладвай резултата :)
pavkatay - майстор
А най-добре виж и тук - има и снимки и съвети :wink:
viewtopic.php?f=16&t=2909
dbitzepsa - напреднал
Ако не може да се оправи проблема някой знае ли,дали е възможно да си сменя обкова,в смисъл да ми бъде като другите прозорци-с двуосно отваряне,и горе-долу колко ще ми струва....ако става все пак ? :)
pavkatay - майстор
dbitzepsa написа:
Ако не може да се оправи проблема някой знае ли,дали е възможно да си сменя обкова,в смисъл да ми бъде като другите прозорци-с двуосно отваряне,и горе-долу колко ще ми струва....ако става все пак ? :)
Не може да не може да се оправи и може да се смени с двуосов.
Колко ще ти струва зависи от това кой ще го прави.
  • 1
  • 2

Тема "Духа ми през дограмата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: