Напишете въпрос свързан със санирането.
dodo2000 - специалист
На скоро на ми санираха терасата само с лепене. Питах няма ли да ползват и дюбели а те ми отовориха, че е малко квадратурата 5 кв. и не е било необходимо да се дупчи стената. Оставих майсторите да работят и за 5-6 часа бяха готови със всичко, вкл. и с полагането на мазилката. На терасата има климатик и зад него не е слагана изолация и като се загледах установих, че изолацията е лепена с т.н. кюфтета - до колкото видях кюфтетата са слагани само по краищата на плоскостите където се снаждат една с друга. Интересува ме дали ще държи по този начин както е направено, да не вземе след някоя година да падне всичко.
Ето и малко снимки на терасата:
Изображение
Изображение
Изображение
EDI - майстор
А стига бе, 5-6 часа с мазилката.Стаханов ряпа да яде.То с кюфтета се лепи, ама не само по краищата, дано да имаш и в средата някое и друго.Ако влезе вода, може и да имаш проблеми.
marian1 - майстор
Не се засягай ама тия дори и гащите не са ти свалили -толкова са бързали - направо през тях.....няма как да се изпълни правилно топлоизолацията за такова кратко време, справка тук: http://www.weber.bg/toploizolacionni-i- ... stemi.html

я Еди ме изпревари... :-D
П.С. попълни с полиуретран ако можеш там където диша ( цепнатините )- вземи такъв който не се надува, спазвай правилото че полиуретрана гори от ув лъчи - но пък щом отдолу се виждат кюфтетата то значи и че студен въздух ще стига до тях - това твоето май е само нещо като предстенна обшивка така изпълнено ...на времето точно вебер писаха че след полагането на кюфтета се чака поне 2 дни за да изсъхне лепилото и чак тогава се дюбелира... и един въпрос, тия твойте хора, сложиха ли мрежичка и шпакловаха ли преди мазилката?
Последна промяна от marian1 на чет окт 13, 2011 3:36 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Я виж мрежа поне дали се вижда зад климатика, че може и мрежа да няма.
valentin112 - специалист
На терасата има климатик и зад него не е слагана изолация и се е получил участък, който се явява термомост.
dodo2000 - специалист
Има сложена мрежа, както и замазка преди шпакловката. Обаче това, което ми казвате че трябва да е затворено отвсякъде не е направено така. От страни има на няколко места пролуки и цепнатини между изолацията и стената, както и отдолу където свършва изолацията и където почва на съседа терасата има пак дупка незапълена с нищо. Ще ги търся тия да се върнат да си оправят нещата, ако въобще ги намеря повече. Иначе на терасата имах и два метални чучура и ми искаха по 10 лв. на чучур за да ги махнат. Та всичко това ми излезе 200 лв. Материалите които видях че са ползвни са лепило Билко, и шпаклвока и маилка на Денел.

А между другото може ли да си сложа аз тук-там където стигам дюбели? После ще ги замажа с мазилката, понеже имам останала такава.
FMaster - специалист
Не барай нищо ... идеална ти е! Нито ше мръдне, нито ше стане "по-добре" след евентуалното "дооправяне". Тежеста на листовете ляга и се разпределя на лицевия перваз на терасата, и може без дюбели на тези 2-3 квадрата. А и при това частично "топлоизолаиране" не очквай ефект! Най-силните термомостове, бетонни под и таван не сте ги изолирали, това е само началото на забележките, оттам козирка самоделка, дограма и монтажа и, стъклопакета ... та дотам, че и "майсторите" на ТИ, са си оставили ръцете ... сами си ги правите нещата, и си ги правите както вие искате, а не оставяте хора, които разбират да си свършат работата !?!?!? Те това е БГ синдрома ... :goodman: Като се има в предвид, че повече от 80% от санирането у нас е точно по твойта система ... радвам се в известна степен, че винаги ще има работа в нашия бранш ! =D>
dodo2000 - специалист
Ами приятелю FMaster ако имах възможност щях да направя всичко както трябва по правилата. Винаги съм се кяфил на филмчетата на Мисия моя дом как хората правят всичко както трябва и го изпипват. То зи БГ синдром за който говориш идва от скапаната немотия. Мислиш ли че ако имах възможност нямаше да викна майстори, които срещу 40 лв. на квадрат щяха вероятно да си свършат работата както трябва, а не като тези, които взеха по 25 на квадрат. И като цяло нямаше сам да се блъскам и да ремонтирам всичко вкъщи сам /което между другото доста добре става като за непрофесионалист като мен/ а щях да си викна майстори с инструменти и опит да свършат работата. И колата като се счупи чета тук-там по форумите и пак сам си я правя. Ако нещата се бяха развили поне при мен по друг начин и имах възможност щях да правя всичко както трябва а не да го побългарявам. Ама това е положението.
FMaster - специалист
Колега не влагам нищо лично и не визирам конкретно, говоря за общи болежки ... със следствия от тях :? :-D
$64EN - специалист
.....а не като тези, които взеха по 25 на квадрат....
жалко наистина, но все пак в началото сте знаел колко струва нормално ТИ :)
Вие сами сте си избрали ниската цена! Добре че поне са само 5м². Знаете ли колко хора ги викат тези "колеги" да им правят целите апартаменти и колко снимки съм събрал на паднали изолации. Всеки път като ги видя и ми избиват смесени чувства - да се радвам за "майсторлъка" или да плача за хорицата, които са се спряли на най-евтината оферта. Наистина всеки си прави сметката , но поговорката за евтиното и скъпото не е от вчера.

Тема "Лепене на EPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: