Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте - това ми е първото мнение във форума надявам се, че уцелих точния раздел. Искам да си направя изолация на външната стена на банята, като същата е от страната на терасата. (май не го казах правилно) Проблема е че миналата година ми замръзнаха тръбите на няколко пъти и това не е особено приятно. В банята правих ремонт преди 5-7 години и не ми се мисли да къртя плочки за да изолирам стените - затова реших да налепя стената от външната страна със фибран. Освен стената мисля да запечатам и останалите 2-стени + пространството под остъклението. То е обикновено- изпълнено от винкел+стъкло 2/3мм.Прилагам една груба схема да се ориентирате. Чудя се дали да слагам дюбели и ако да по колко да слагам на един лист с размери 0.75м2. Фибрана който ще използвам е XPS-GRAPHITE-2СМ, а лепилото е: ТЕРМОФЛЕКС-КОНТАКТ.

P>S: Ползвам тези материали защото ги купувам на складови цени :wink:

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (34.87 KиБ) Видяна 13513 пъти
Tsilkov - майстор
Няма никакъв смисъл да си дупчиш изолацията с дюбелите.2 см. дебелина е само хабене на труд и материал-обикновенно вече се слага 10 см..
10см фибран или 10см стиропор? Тайно се надявам тези 2 см фибран да спират малко студа. Упражнението го правя заради тръбите.
Tsilkov - майстор
ddinolov написа:
10см фибран или 10см стиропор?
В случея е без значение.
Тани - модератор
Не си споменал каква е стената. Ако е стоманобетоннна (панел) няма значение с какво ще изолираш , но поне 8 см. Ако е тухла, теоретично е по-добре да е със "стиропор" Ще се радвам ако колегата Цилков се аргументира защо може да се допусне и с "фибран" .Познанията му в тази сфера са по-добри от моите и може би аз пропускам нещо!
Тухла 25см (носеща) и тъй като съм с ограничен бюджет се опитвам с нищо да направя нещо. [-o<
Tsilkov - майстор
Тани написа:
Ще се радвам ако колегата Цилков се аргументира защо може да се допусне и с "фибран"
Щото реших че е панел :? :lol: ,а и имах впредвид ,че Фибрана няма никакво предимство когато е за стена.
Тани - модератор
ddinolov написа:
Тухла 25см (носеща) и тъй като съм с ограничен бюджет се опитвам с нищо да направя нещо. [-o<
Ако нямаш много пари , не ги хвърляй на вятъра! По-добре ги дай за нещо полезно! Това за което спомена в първия пост си е вид изравняваща мазилка! Някаква промяна започва да се усеща от 5 см. "стиропор" нагоре и затова явно това беше любимото число на повечето "майстори" доскоро. Радвам се поне , че някои започнаха да проявяват зачатъци на мислене и от време навреме слагат и по-дебел. когато клиента пожелае. Преди направо го отрязваха , че нямало нужда! Сметни си колко ще ти струва лепилото, шпакловката, мазилката,мрежата,ъглите и дюбелите за проекта ти и ти гарантирам , че промяната на 2см. фибран с 8 см. стиропор ще ти вдигне цената само с около 20% а изолацията ще се повиши с 300- 400%
Tsilkov - майстор
Тани написа:
Сметни си колко ще ти струва лепилото, шпакловката, мазилката,мрежата,ъглите и дюбелите за проекта ти и ти гарантирам , че промяната на 2см. фибран с 8 см. стиропор ще ти вдигне цената само с около 20% а изолацията ще се повиши с 300- 400%
Напълно подкрепям [-o< . Ето и малко цифри по темата в които дори не е включен трудът:
Изображение

Тема "Изолация с фибран на тераса." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: