Напишете въпрос свързан със санирането.
vaniosl - специалист
Здравейте ,ще ми е нужен съвет от вас относно финишното покритие на къща.Тази година беше изолирана навсякъде стени и тавани.Отремонтиран беше покрива и къщата беше шпаклована.За следващата година остана да се положи финишното покритие на стените и на цокъла.За стените съм решил,че ще полагам силиконова мазилка ,но за цокъла все още се колебая дали да сложа гранитогрес или да сложа мозаечна мазилка.Тук търся по-евтин вариант,но в същото време и да е качествен.Не да ми се напука още първата зима.Така,че ще избера по-добрия вариант.Тук ще се радвам,ако вие ми дадете съвети,какво да правя.Материалите,които използвам са на Деко терм.Просто нещата са ми по бюджетно решение.Така,че и мазилките ще са от там макар,че знам тук във форума въобще не е харесвана марка.
Svetoslavoff1 - специалист
Дано се включат и профитата с профи съвети.
Аз като любител и в духа на форума бих си направил сам цокъла с грес за външно полагане, обикновено слагат и снежинка на рекламите или по опаковките. Споделям го, защото съм горе долу на твоя хал. На виличката си направвих ТИ и напролет ще налепя цокъла, освен ако не даде време по-рано.
Имаш някакви по-специални изискавания(много влага отвън) и затова си се насочил към силиконова? След шпакловане на 3 ръце върху ТИ си мисля само грунд и хубав фасаген. Мазилка може би ще е по-добре, но и аз търся бюджетно решение.
vaniosl - специалист
Не ,нямам кой знае колко влага.Къщата не е в някой планински район или място където се задържа кой знае колко много снега.Просто ми се иска да завърша с мазилка,макар,че и аз обмислях да боядисам просто шпакловката накрая,но в крайна сметка реших може и по-евтина ,но да е мазилка,а при Деко мазилките няма,кой знае каква разлика.Въпросът е за цокъла,защото,ако тази мозаечна мазилка е достатъчно надежна бих сложил нея,защото ще ми спести доста от цената пък и от към време.Въпросът е да не се нацепи и обели още първата зима.
Svetoslavoff1 - специалист
Ако е добре направен, с мозаечен цокъл няма да имаш проблеми. Ама дали ще е по-евтино...? Поразпитай за цени и виж на живо направени цокли преди години от същия майстор, ако няма да си ти де :) Моят го прави местен майстор и за близо 25г всичко му е ОК. За съжаление сега ще остане под ТИ и ще лепя грес. Ако пък ти си лепиш грес за цокъла, не е трудно, ще платиш само материалите.
За влагата те питах, защото ако няма проблеми, бих се насочил към силикатна. Между другото, на апартамента преди повече от 10г завършиха върху ТИ с най-обикновена пръскана с цимент и пясък и си е в отлично състояние.
vaniosl - специалист
Аз няма да правя мозайка ,както са я правили едно време.Аз искам да сложа тънкослойна мозаечна мазилка.При неиното поставяне няма почти нищо по-различно от това на обикновенната мазилка.Далеч съм от мисълта да правя мозайка,както едно време,ако беше такава със сигурност щеше да издържи доста време.Би трябвало да се получи нещо такова:

http://www.izola.bg/img/5d58f22accce611 ... 7c0_im.jpg

Според мен ще излезе по-евтино,защото една бака от тази мазилка е около 90лв.За 30кв.м. цокъл ще ми трябват 4 баки.С гранитогрес едва ли ще успея да се вместя в 360лв.Все пак там само самия гранитогрес ми е повече от 12лв квадрата без да включвам лепилото.Също така цокъла ми е наравно със стените,не е оставен по-навътре и си мисля,че ще стане по-добре с тази мозаечна мазилка.Няма да имам излизане на цокъла напред,ако пък излезе напред тогава ще трябва да мисля ,какво да поставям на ръба отгоре за да запазя плочите.
Svetoslavoff1 - специалист
Аз лично съм с резерви към това, което си показал на снимката. Виждал съм такава, олющена след някоя година, ама може да е от лошо качество, лошо полагане и тн. Пък и някакси несериозно ми изглежда за цокъл. Неприятно е, че над предвиденото за цокъл не са завършили с откапник и отстъп, така че като се положи каквото ще е за цокъл да не надстърча.
kozl - майстор
Ептем неподходящо от към здравина е мозаечна мазилка в-у EPS за цокъл. И от опит на 3 г. сграда в най ниските части към терена вече мазилката е бременна и ще ражда :lol:
За цокъл си требе камък. На сина в блока цокъла е таков - стиропор с мозаечна мазилка и съвсем са го огризали тамошните обитатели.

Тема "Финишно покритие на къща" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: