• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
katcko - специалист
Здравейте колеги,
Имам три открити тераси и дойде времето да се позанимавам и с тях,като за начало реших да НЕ остъклявам нито една от тях(не съм привърженик на този вид аквариуми,освен ако не е належащо).Това което трябва да се направи е да се сложат парапети,шапки от врачански камък,два сенника на хола и кухнята и ТИ с 5см стиропор и на трите.
С един приятел монтирахме парапети от ръкохватков профил,след което извиках майстор за шапките на первазите,грундирах парапетите,боядисах ги и започнах реставрирането на два балконски сенника,като цяло здрави просто трябваше да се монтират,боядисат и да им се сменят платнищата.
Прикачен файл:
Снимка0238.jpg
Прикачен файл:
Снимка0239.jpg
Прикачен файл:
Снимка0241.jpg
Прикачен файл:
Снимка0240.jpg
Междувременно се захванах и с изолацията,на стените лепих стиропор 5см с пяна Инста,с която се работи адски лесно(има и такава която е ръчна и не се налага купуване на пистолет)прозорците и вратите обърнах с 2см фибран и се стигна до поставянето на мрежата и измазването,където хич ме няма...
Прикачен файл:
Снимка0256.jpg
katcko - специалист
Прикачен файл:
Снимка0257.jpg
Прикачен файл:
Снимка0258.jpg
За измазване използвах лепило за ТИ на Церезит и крайния резултат бе,че останаха много неравности,мустаци,и дупчици тук там...та от тук идват и въпросите ми..
Прикачен файл:
Снимка0264.jpg
Прикачен файл:
Снимка0265.jpg
След като изсъхна лепилото изшкурих малко,колкото да няма големи неравности,грундирах и шпакловах със сатен гипс на Кнауф,да ама сега разбрах,че той май се използвал само за вътрешни стени.Въпроса ми е дали ще има проблеми,че за сега съм шпакловал само едната тераса и след като я минах със шкурка ефекта който постигнах е приличен
Прикачен файл:
Снимка0268.jpg
Не знам дали да продължавам или да използвам друга шпакловка?И също така искам да ми препоръчате релефна фасадна боя със сатен ефект,че с тия мазилки никъв ме нямя и ще ми е по-лесно да я боядисам с валяк,доколкото знам има специални валяци и незнам какъв трябва да използвам.
Гипсова шпакловка отвън си е голям фал.Махай го.
katcko - специалист
Какво имаш впредвид и с какво предлагаш да шпакловам?
Гипса поема влага от въздуха и става ужасия.След шпакловката на ТИ и изчакване седмица е трябвало да сложиш грунд и ако не е мазилка ,то фасадна боя-най-добре силиконова.
katcko - специалист
Едната тераса все още не е измазана,другата е измазана и ще чака тогава,а тази която съм шпакловал ще я търкам със шкурка да падне гипса.Обаче там където съм измазал и има нужда от корекция с какво да я направя,защото като боядисам не искам да личат неравностите.Би ли посочил марка,вид силиконова боя?
Големите корекции с ТИ,по-малки с шпакловка и до там.Фирми за фасадни бои много.Което те грабне. :tonqe:
katcko - специалист
Каква шпакловка да използвам,която ще е подходяща за навън ?
Нали вече си шпакловал след мрежата?!Това е.Добре е да е с фибри,но понеже е завет,може и без. Може до някъде да сложиш плочки,ако ти харесва.Варианти различни.
katcko - специалист
Изшкурих колкото можеше гипсовата шпакловка,да се надяваме,че няма да има проблеми.Сега се чудя дали да грундирам стената или чак преди боядисването?Гледах днес боя сатен фасадна на Левис,(дано да си заслужава парите-123лв за 5л.),който я е ползвал би ли споделил ще си личат много дефектите по стените,ако не са идеално гладки?Днес взех материали и за третата тераса и тия дни трябва да приключа и с нея,че стана време за море :partyman: пък боядисването може и после.
  • 1
  • 2

Тема "ТИ на открити тераси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: