Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте.Имам следният проблем - къщата не е топлоизолирана ,не съм сменял и дограмата.При възможност бих направил и двете ,но засега няма такава. През зимата се получава много неприятно особено на северната страна (приложил съм снимки ).Там е стълбище , което почва от мазата и е непрекъснато до тавана, като етажите са отделени с врати от него.През зимата там температурите падат така че се появява скреж дори по вътрешната страна на стените (при големи студове). Решил съм да поне там да сменя дограмата -два прозореца от северната страна,един над входната врата,вратата над входната врата да я направя на прозорец (не се използва и без това) и входната врата също да я сменя .Обаче възниква въпроса като го затворя това стълбище дали ще има оправия с влагата и мухъла.Ясно че е най-добре външна изолация ама няма засега възможност.Ако може някой съвет какво да правя със стените от вътре.Дали ако сложа влагоабсорбатор (компресорен) с подходящ капацитет ще свърши работа донякъде за влагата ?

Прикачен файл

P9010074.JPG
P9010074.JPG (22.71 KиБ) Видяна 1180 пъти

Прикачен файл

P9010073.JPG
P9010073.JPG (56.6 KиБ) Видяна 1180 пъти

Прикачен файл

P9010072.JPG
P9010072.JPG (49.03 KиБ) Видяна 1180 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
малко вместо да се завиеш с юргана си сменяш очилата... като не стигат парите, започни от 5см стиропор външно. не пипай вратата към нищото на втора площадка, ами отвътре и монтирай допълнителна рамка.

Тема "Съвет за топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: