Напишете въпрос свързан със санирането.
radius - майстор
Здравейте,
Скоро слагах дограми, но няма да обръщам тази година. Искам да защитя от слънцето оригиналните предпазни лепенки и монтажната пяна, изложение изток/юг/запад. Мисля да залепя с пяна ( върху фиксиращата пяна) ивици ЕПС дебел 1см. После като обръщам, режа и действам. Питането ми е ще издържи ли 1 см ЕПС , 1 година на слънце или ще се разпадне?
Мерси за включването.
VLADO66 - майстор
Махни лепенките от дограмата и не прави нищо и не изрязвай монтажната пяна.Като дойде време да обръщаш с изолация налепи хартиено тиксо/нискокачествено/,свърши си работата и го махни веднага.
preslav - майстор
radius написа:
Здравейте,
Скоро слагах дограми, но няма да обръщам тази година. Искам да защитя от слънцето оригиналните предпазни лепенки и монтажната пяна, изложение изток/юг/запад. Мисля да залепя с пяна ( върху фиксиращата пяна) ивици ЕПС дебел 1см. После като обръщам, режа и действам. Питането ми е ще издържи ли 1 см ЕПС , 1 година на слънце или ще се разпадне?
Мерси за включването.
VLADO66 ти го е казал правилно, само не е споменал, че пяната я режеш непосредствено преди обръщането.
radius - майстор
То ясно, че ще се реже непосредствено преди обръщането.
Притеснява ме да не изгори в дълбочина пяната. Имам една на 2 г., която я пече по 2-3 часа на ден и около 3-4мм е изгорелия слой.
Хмм, а отвътре и от северната страна да махам ли лепенките?
VLADO66 - майстор
Какво те бърка че ще е малко изгоряла,нали ще я застъпиш с изолация.Лепенката ако е безцветна я махни на всички прозорци.
radius - майстор
Дограмата е Саламандър, лепенката е бяла, в такъв случай да я махам ли отвътре?
radius - майстор
Забравих да уточня, че цвета на профила е орех (демек по-скоро тъмен, отколкото светъл), пак ли си така категоричен в отговора?
VLADO66 - майстор
Да.Фирмите които държат на качеството на своите продукти използват по-устойчиво дебело фолио което може да издържи дълго стига да не е подложемо ни слънчеви лъчи и висока температура.
radius - майстор
Мерси за напътствията, ще ги пробваме Сала/Сюлей/мандър, на какво държат.

Тема "Експресен въпрос за EPS и слънце" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: