Напишете въпрос свързан със санирането.
preslav - майстор
Привет!
В интерес на истината не погледнах дали някой не е публикувал подобна тема, но предпочитам да получа отговорите лично.
От известно време ми се върти в главата идеята да монтирам още една дограма пред съществуващата. Говоря за още един стъклопакет на 10-12-14 см. пред съществуващия. Идеята ми е да имитирам старите дограми, при които едното стъкло се отваря навътре, а другото навън. Целта ми е от една страна по-голяма шумоизолация, от друга по-добра топлоизолация. Не знам дали някой вече не е реализирал подобно нещо, какви са отзивите, какви са евентуалните недостатъци? Интересно ми е и какви са мненията втората дограма да е ПВЦ или алуминий? Изобщо всякакви съображения ще са ми от полза!
Благодаря предварително!
stancho123 - специалист
Малко е тъпо ако гониш шумоизолация и топлоизолация.
Купи си една хубава 8 камерна с троен стъклопакет всесезонно ,бело ,ка стъкло и тогава ще си говорим.
Има нещо като това да си вземеш два райдъра и да ги ползваш като единия почива другия работи и така ,вместо да си вземеш професионален бош :)
stiv1961 - майстор
stancho123 написа:
Малко е тъпо ако гониш шумоизолация и топлоизолация.
Купи си една хубава 8 камерна с троен стъклопакет всесезонно ,бело ,ка стъкло и тогава ще си говорим.
Извинявай за тъпотията ми, ама можеш ли да ми покажеш 8- камерна дограма? Въпреки, че работя в тази сфера не съм виждал такава до сега :? Чувал съм само за някаква GEALAN,но тя май е 7- камерна :?
stiv1961 - майстор
Сега се сетих, гледах я на една презентация, но ми направи впечатление, че няма метален усилител а някакви алуминиеви вложки като на алуминий с прекъснат термомост. Хубава дограма..... но почти двойно по- скъпа от стандартните 5- камерни. Иначе за стъклопакета си прав- троен четири сезона, бяло и Ка. В крайна сметка много е малък процента на профила от цялата площ на дограмата, почти 90 % е стъклопакет.
jekasus - майстор
Кога ще станат 20-камерни, че балъци бол :lol:
stancho123 - специалист
Защо трябва така да сереш в темата ,какви балъци те гонят?
Да има 8 камерна ,може да има и 20 камерна.
Едно време Иван с магарето стоял и гледал някакъв с парен автомобил и сигурно викал за балъци като вас ще измислят и ракети!
jekasus - майстор
При положение че около 10% е самата дограма, ефекта е минимален от нея. Затова казвам, че е за балъци.
Поне минавайте след монтажа да си запените дупките от дървени клинове, че ние няма да го правим :razz:
stiv1961 - майстор
Аааа, имаше и такава, гледах я на Пловдивския панаир преди няколко години тип ,,пчелна пита"- ENERGY. Но само на панаира, не съм виждал на ,,живо" монтирана и не съм броил камерите :-D

Прикачен файл

201483_1.jpg
201483_1.jpg (44.48 KиБ) Видяна 2824 пъти
jekasus - майстор
Значи да очакваме нано-технологии да навлязат при дограмите :-D

Тема "втора дограма пред съществуващата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: