• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
bagera1 - специалист
Здравейте, мисля да се нанеса за следващите 2-3 години в една ''хибридна" сграда.
Става въпрос за кирпичена постройка с размери 7(външни стени)х4метра свързана с 2 тухлени които са 4х3метра.
Мисля да изолирам вътрешно като тухлените направя ЕПС
Въпросът ми е за кирпича, с какво и как? - нека се знае че има мазилка, не е гол
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
кирпичът си е супер изолация сам по себе си
VLADO66 - майстор
В доста случаи такива сгради са измазвани с материала на кирпича и става весело като почнеш да дюбелираш ТИ.От друга страна може с пяна без дюбели, но мазилката трябва да е здрава и обезпрашена.
bagera1 - специалист
стаите от тухли не са измазвани с кал, с тях мисля че ще се справя
измъчва ме кирпича, но до колкото разбирам при него има нужда само от добра дограма
ето как са стаите, като кирпичената(голямата) е на около 70 см под нивото на улицата
Изображение

червеното на първата картинка е стената от към улицата, а на втората вътрешния изглед като червеното е под земята
та там нужно ли е да се сложи някаква изолация
също така, одеве забелязах на външната стената над нивото улицата-20-30 сантиметрово надигане на мазилката
VLADO66 - майстор
Питането ти доста се усложнява-има ли влага в помещението :? Има ли дренаж,не ми се вярва под кота 0 да е кирпич.Подкожушеното отвън може да се дължи на липса на улуци.Има хидроизолации с пенетронно действие.
bagera1 - специалист
под кота нула е но там предполагам са каменни основи
а за подкожушеното е от вътрешната страна
улуци няма както и дренаж
bagera1 - специалист
ето снимки на стената, това се пада около 50см над нивото на улицата
Изображение
Изображение

а това е таванът, мисля да направя скелет от профили и на тях гипскартон със стъклена вата
удачно ли ще е?
Изображение
VLADO66 - майстор
Супер е-лепкаш си фибран с пяна за ТИ,шпакловаш и готово.
bagera1 - специалист
мерси много, това значи че не трябва да се шашкам но това надигнатото ще го бутна
ще се радвам на някой друг съвет за материали като мисля че със стиропор ще е по-евтино,
ще инвестирам повече пари в обзавеждане защото постройката няма да ми е постоянно жилище :!:
за тавана идеята добра ли е?
:partyman:
VLADO66 - майстор
Тия дюшеци трябва да ги махнеш преди картона-трябва да се види гредореда в какво състояние е.
  • 1
  • 2

Тема "Хибридна сграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: