Напишете въпрос свързан със санирането.
Vlado852 - напреднал
Здравейте на всички, нов съм но се надявам да съм пуснал темата в точният раздел.
Имам петкамерна ПВЦ дограма ВЕКА. Профила е 70мм.
Въпросът ми е, може ли на тази дограма да се монтира пакет с три стъкла, ще има ли полза някаква, и ако да, какви стъкла да избера. Прозореца е на северна стая.
miliad - майстор
За тази работа ще ти трябва фирма която работи с "Века" за да ти смени стъклодържачите. Ти какво искаш да постигнеш със смяна на стъклопакета, от какво не си доволен и какъв ти е пакета в момента?
Vlado852 - напреднал
Най - вече шумоизолация, и след това топлоизолация. Сега пакета е с две обикновени стъкла. Колко са дебели не знам, така съм купил апартамента.
marmoz - специалист
Ако стъклопакета ти е 32мм може директно да се смени с 3 стъклопакет,ако ширината на стъклодържача ти е 25мм си с 24мм стъклопакет а на 32мм стъклодържача бе към 16мм.. :)

П.П.Ако ти е смотан обкова първо него смени после мисли за стъклата :)
Vlado852 - напреднал
на обкова пише GU - не им разбирам
стъклодържача ми е 25 мм
а относно стъклата, как ще ме посъветвате
vini7 - напреднал
Ако стаята не я пече сланце слагаи бяло/бяло/ка
Аз на стаите където съм сменил дограмата съм с троен. На две стаи съм с високоенергийно /бяло/нискоемисийно, който лятото ги пе4е. На една с б/б/к -северна
marmoz - специалист
Vlado852 написа:
стъклодържача ми е 25 мм
Провери гумата на крилото и касата дали са твърди или меки/за 5 камерна трябва да са изцяло бели/,смени обкова с МАСО,резултата ще е доста задовлителен за критериите които гониш/стъклопакета ти е 24мм ще трябва да сменчш и държача - цената си става доста солидна/ :)

П.П. GU е турски обков и е от наи евтините
Vlado852 - напреднал
Ами гумата си е баш черна :roll: Да взема и нея да сменя :?:
Даже си мисля да разрежа от вън изолацията да видя как са ги "монтирали" тея прозорци, щото и това взе да ми се върти из главата.
MASTER - специалист
marmoz написа:
Vlado852 написа:
стъклодържача ми е 25 мм
Провери гумата на крилото и касата дали са твърди или меки/за 5 камерна трябва да са изцяло бели/,смени обкова с МАСО,резултата ще е доста задовлителен за критериите които гониш/стъклопакета ти е 24мм ще трябва да сменчш и държача - цената си става доста солидна/ :)

П.П. GU е турски обков и е от наи евтините
Тотален офтопик,ама аман от разбирачи... Предварително се извинявам, че ми е малко язвителен тона

marmoz защо трябва точно с МАКО да си смени обкова, а не с FUHR,AUBI или RОТО да речем. С какво точно ще е по задоволителен резултата ако се ползва точно на Mayer & Co продукцията. :supz:

И как реши че щом пише ГУ обкова на човека е турски. Да се беше напънал поне малко да го попиташ осюен логото на ГУ, какви други символи има щамповани, че тогава да му казваш вече къде е произведен. :?:

Че и веднага го посъветва да хвърли на боклука средно по 60 лв на крило, а цена от има няма ДВА лева за метър стъклодържач я наричаш солидна. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

И последно,би ли ме осветлил,ама напълно професионално, кои са точно слабите страни на модеите на ГУ които се правят в Турция. Pls :idea:

Вече по темата.

1во - НЕ СИ СМЕНЯЙ ОБКОВА, поне докато работи
2ро - НЕ СИ СМЕНЯЙ УПЛЪТНИТЕЛИТЕ, ако са здрави.
3то - ИЗЯСНИ СИ КОМПЛЕКСНО ДАЛИ ИМАШ НУЖДА ДА СИ СМЕНЯШ СТЪКЛОПАКЕТА

Ако нуждата от смяна ти е влязла в главата и е чисто психологическа - ясно е. че трябва да ги смениш.

Ако не искаш да хвърляш пари на вятъра за метода проба грешка първо вземи предвид някои фактори.

Например колко децибела е външният шум които те дразни, с колко децибела искаш да го свалиш, възможно ли е изобщо това да стане с троен 32мм стъклопакет, или трябва нещо по сериозно.

Същия долу горе анализ направи и на часта с топлопреминаването. Стената добре е северна,обаче изолирана ли е, евентуално с какво и как е изолирана. Какво е К на стената, каква е площа на прозореца, и доколко и дали смяната на стъклата ще повлияят на общото топлоотдаване на стената.

Тези всички мисли ги прави единствено ако си цениш средствата. Иначе слушай кой какво ти казва да сменяш,че зер е криза,с малко да се вдигне оборота, все е полза :partyman:
bulhomes2 - майстор
Ако ще сменяш стъклодържачите - първо ги потърси, па тогава поръчвай стъклопакети! Имам някакви спомени, че вече няма или поне не се внася Века у нас вече.

Тема "Въпрос за ПВЦ дограма ВЕКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: