Напишете въпрос свързан със санирането.
shishkov78 - специалист
Здравейте на всички! Чест и почетания! Отдавна не съм писал, но не съм спрял да Ви чета и постоянно научавам по нещо ново за което Ви благодаря! Пускам нова тема за топлоизолация, защото имам конкретни въпроси относно топлоизолация на моята къща. Първо малко увод:
Къща в гр.Мартен/10 км. от Русе, на 100м. от р.Дунав/ 60кв.м., състояща се от кухня, хол, детска, коридор, баня и тоалетна, гараж прилепен за къщата. Има поставена вътрешна изолация от 2см. ЕПС на всички външни стени и тавани. Този месец послах на тавана от горната страна минерална вата на два ката като поради недоглеждане слоят стана с дебелина от 20 см. :-D . Дограмите са ПВЦ мисля 4 камери с обикновен стъклопакет. Отоплява се с правено котле на въглища/планира се подмяната му с Бош с бункер на по-късен етап/ като мах. разсход е 2.5 тона донбас. Поддържана темп. 22-25 градуса, а сутрин при изгаснало парно не е падала под 16-17 градуса. Мисля бях доста изчерпателен :-D .
Насочил съм се към топлоизолация с 10см ЕПС /чакам оферта за цени на материалите на Баумит и Марисан, имам цени за Аустротерм/, която сам /естествено с помощта на приятели/ ще поставя. Във хода на оглеждане и проучване обаче възникват някой въпроси, зо които ще съм благодарен да получа съвети и насоки.
1.В основите на къщата, която е на 80см. от земята има вграден бял камък/незнам как се казва, снимка 4 и 5/, та въпроса е мога ли този камък да го изолирам също с ЕПС /5см./ за да получа равна фасада.
2.По какъв начин да завърша топлоизолацията горе защото покрива е малко особен/снимка 1,2 и3/
3.По какъв начин се завършва долу, в смисъл гледах, че се поставя някъква лента за да не влиза влага в основата на топлоизолацията.
Извинявам се за качеството на снимките, но са правени с не много хубав телефон.
Това е за сега /и без това май много се олях с писането за което се извинявам/ще се радвам на отговори съвети и мнения по предстоящата ми задачка. Отворен съм и към критики. Със сигурност ще възникнат и още въпроси по време на дискусията.
Поздрави на всички и лека седмица! :prayer:

Прикачен файл

IMG0068A.jpg
IMG0068A.jpg (7.67 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

IMG0066A.jpg
IMG0066A.jpg (5.05 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

IMG0064A.jpg
IMG0064A.jpg (4.07 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

IMG0063A.jpg
IMG0063A.jpg (7.35 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

IMG0062A.jpg
IMG0062A.jpg (8.22 KиБ) Видяна 5237 пъти
shishkov78 - специалист
:? Къде са знаещите днес? 50 прочита и нито една идея! :? Дали аз не съм написал нещо правилно? Ако е така питайте!
VLADO66 - майстор
1.Върху камъка 5см XPS лепен с пяна за ТИ/надали ще можеш да дюбелираш/
2.Какво значи да завършиш покрива :? Гледам си положил майки за сачак,ами накови го след като изолираш.
3.След като сложиш изолацията и шпакловаш и преди да сложиш минералната мазилка,направи цокъл от гранитогрес около къщата мин. 60см. висок.
piron45 - майстор
А защо не огледаш оферти за Сайдиг, а под него примерно 10см каменна вата.Цената според мен е горе долу еднаква, но издръжливостта е повече и стените можеш да си ги миеш и винаги да са като нови. Цвят по желание.
VLADO66 - майстор
Dzver написа:
http://www.grips-pvc.net/
По-добре направи сам отколкото тия.
shishkov78 - специалист
Извинявам се, че неможах да пиша по-рано! Благодаря на всички! Да караме по ред.
1.Като казвате, че няма да може да се дюбелира го разбира, че няма да мога да продупча камъка.
2.Защо трябва да бъде с ХПС? Да уточня, че камъка е полвината зид/май се казва половин тухла/ и от вътре е зидано с тухли. Какво би станало ако го изолирам с ЕПС?
3.Покрива е така завършен/може да не се вижда хубаво на снимката/. Тези дървении, които се виждат е в същност като рамка която държи някакъв плексиглас/не знам дали така се казва точно/. Въпроса ми е породен от това, че като залепя догоре ще се получи възможност да се събира примерно сняг, да вали дъж, което не е добре. Може би трябва някакъв профил или незнам какво да се сложи отгоре.
3.За минерална мазилка за сега няма да има средства и за това ще бъде с някаква боя/не знам каква, не съм проучвал още/
4.За гранитогреса съм съгласен и аз съм го мислил и ми харесва.
5.Сайдинг не ми харесва и предполагам, че ще бъде доста по-скъпо.
Не казахте за тази лента, която се слага най-отдолу :?
Това е за сега/току що ми се обадиха за офертата така, че днес ще имам и цени на Баумит и Марисан/
Приятен ден на всички! :supz:
Marisan - специалист
Здравейте shishkov78,
Цокълът може и е хубаво да бъде топлоизолиран, но не с EPS, а с XPS. Това е мястото, където са концентрирани най-големите водни и механични натоварвания на фасадата и затова топлоизолацията от EPS не е подходяща. На следващите 2 линка може да прегледате най-важните неща, за които трябва да внимавате при поставянето на топлоизолацията на цокъла, като и принципна схема на топлоизолирания детайл, при условие че топлоизолацията не се вкопава в земята.

http://www.marisanbg.com/bg/oformyane-n ... SxrFaJTCt8
http://www.marisanbg.com/uploads/Tehnik ... TL_1_2.jpg

Дебелината на цокълната топлоизолация е хубаво да се избере така, че заедно с дебелината на камъка да са равни на дебелината на фасадната топлоизолация, за да не се получават различни нива във фасадата.

На първият линк може да видите и как точно да направите топлоизолацията „отдолу“ и да топлоизолирате и хидроизолирате основите, ако ще се разкопава около къщата.

По повод връзката с покрива е хубаво да извикате някой да прегледа на място конкретната ситуация и да даде професионално решение (защото по снимките не е много ясно), но по принцип важи:
връзките с улуци трябва от една страна да гарантират проветряването на покрива, а от друга плътна защита от дъждове. За тази цел е необходимо да се използват специални проветряващи покривни профили и уплътнителна лента. Връзките с капандури и едноскатни покриви може да бъде направена с цокълна лайсна и уплътнителна лента, като лентата трябва да е за фуги с дебелина от 5 до 12 мм и да е монтирана плътно до свързващият профил. При атиките (стена/борд на плосък покрив) е много важно изпълнението да бъде устойчиво на проливни дъждове, посредством ламаринена обшивка с нужните размери.
shishkov78 - специалист
shishkov78 написа:
Благодаря за отговора Марисан. Не знам дали е правилно/ако не е моля админ.да изстрие този въпрос/ възможно ли е служител от фирмата да посети къщата и да даде някои съвети/става въпрос за гр.Мартен близо до Вашата фирма/
За тази лента става въпрос предполагам http://www.marisanbg.com/bg/hidroizolat ... Sx0d294vSs
и за този профил http://www.marisanbg.com/bg/aluminieva- ... Sx1Qm94vSs и http://www.marisanbg.com/bg/zavarshvash ... a/page/545
jekasus - майстор
За лентата позна, профила е този - http://www.marisanbg.com/bg/aluminiev-t ... S0OwB0UTSk , тези дето си посочил са козирки над топлоизолация.

Тема "Топлоизолация на къща!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: