• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
pippo - напреднал
Здравейте,
Живея в апартамент, тухла със външна ЕПС изолация от 5см, изложение североизток. На първи етаж над гаражи. На пода има положена 3см ХПС изолация.
Една от стаите, която е най-сенчеста и крайна е доста студена. Пада се детска стая.
Поради положените мебели, в т.ч. вграден гардероб, не мога да си позволя допълнителна гипсокартонна общивка с вата.
Въпросната стая има 2 външни и 2 вътрешни стени.
Смятам на външните стени да залепя технически корк 4/5мм и директно върху него тапет, тъй като естественият цвят на корка не се връзва на всичко останало в стаята.
Моля за вашите професионални коментари.
Ясно ми е, че ефекта няма да бъде изключително висок, но все пак е нещо, което ще намали топло загубите. Стаята ще се отоплява от климатик.
Най-много ме притеснява, че чувам коментари от различни места, че при полагане на корк, е възможно да си вкарам таралеж в гащите с появата на мухал.
Моля за съвет.
Поздрави.
kukuchev63 - специалист
pippo написа:
Здравейте,
Живея в апартамент, тухла със външна ЕПС изолация от 5см, изложение североизток. На първи етаж над гаражи. На пода има положена 3см ХПС изолация.
Една от стаите, която е най-сенчеста и крайна е доста студена. Пада се детска стая.
Поради положените мебели, в т.ч. вграден гардероб, не мога да си позволя допълнителна гипсокартонна общивка с вата.
Въпросната стая има 2 външни и 2 вътрешни стени.
Смятам на външните стени да залепя технически корк 4/5мм и директно върху него тапет, тъй като естественият цвят на корка не се връзва на всичко останало в стаята.
Моля за вашите професионални коментари.
Ясно ми е, че ефекта няма да бъде изключително висок, но все пак е нещо, което ще намали топло загубите. Стаята ще се отоплява от климатик.
Най-много ме притеснява, че чувам коментари от различни места, че при полагане на корк, е възможно да си вкарам таралеж в гащите с появата на мухал.
Моля за съвет.
Поздрави.
здравей
спокойно можеж да сложиш 2 см фибран шпакловаш с лепило и мрежа ,шпакловаш и си готов
pippo - напреднал
Покрай вграденият гардероб мога да си позволя не повече от 12мм, затова търся решение с корк.
Spokoiniq - майстор
разглобяваш, скъсяваш гардероба, и изолираш междувременно
що си мислят хората, че мебелите са вечни и по-важни от климата в стаята...баси :?
pippo - напреднал
Мисля че съм задал конкретен въпрос и очаквах конкретни отговори.
Ясно ми, че не е перфектният вариант и просто търсих Вашето мнение, съвети и коментари.
В стаята има положена подова настилка и е оборудвана с нови мебели, варианта за допълнителна изолация до 12мм е единственият удачен за мен.
Свалям перваза лепа изолация до 12мм, и над нея директно тапет. Чистя и полагам перваза отново.
Ако трябва да прекроявам новите мебели, пренареждам паркет и правя вътрешна изолация от ХПС или гипсокартон+вата, това е неизгоден вариант за мен.
Ако кажете че корка ще ми докара само проблеми със мухъл и плесен, съм готов да си оставя на сегашният вариант. Тази зима без отопление в тази стая, температурите максумум паднаха до 9 градуса. При 40 куб.м обем за отопление хубав климатик ще се справя предоволно. Моята идея беше да намаля ако е възможно загубите.
Ако не, здраве да е, оставям в сегашната конфигурация.
Не е нужно да псуваш, ясна ми е идеята ти, но при моят случай тя е неприложима.
torbalan - Дървен философ
Ми прави квото искаш. Кво питаш тука...

12 мм изолация??? Ти подиграваш ли се?
pippo - напреднал
Е защо с такъв нервен тон?
Не е нужно, смятах че ще направим смислена дискусия.
Прочел ли си горните 2 мнения?
Помещението има външна и подова изолация, търся вариант за допълнително подсигуряване.
8180 - майстор
pippo написа:
Ясно ми е, че ефекта няма да бъде изключително висок, но все пак е нещо, което ще намали топло загубите.
На почти всички тук ни е ясно, че ефектът ще е изключително нисък и все пак нищожен, безсмислен и разходен.
Колегите се опитват да те насочат към нещо по-съществено.
Твое право е да приемеш или не, но ВИНАТА, която вменяваш е изключително ТВОЯ.
Те ще минат и с едно "Благодаря за съветите".
ssmmaaa - специалист
pippo написа:
Е защо с такъв нервен тон?
Не е нужно, смятах че ще направим смислена дискусия.
Прочел ли си горните 2 мнения?
Помещението има външна и подова изолация, търся вариант за допълнително подсигуряване.
Нищо няма да спечелиш от 12мм изолация,по добре остави нещата в сегашното положение.
pippo - напреднал
Благодаря момчета,
не вменявам вина на никой, търся съвет от по опитните от мен. Не съм съгласен да получавам насреща псувни и тон, които не приляга на възрастни мъже и сериозен форум като този.
Нямам за цел да споря, обиждам или да се подигравам с никои във форума. Чета на доста места, че корк се полага като вътрешна ТИ и хората са доволни, но и за доста случаи с появил се в последствие мухъл. Всичко това ме кара да бъда по колеблив и да потърся помощ.

И за да е по-точно ще преформулирам въпроса си:
Вътрешната изолация с корк, върху тухлена стена и положена външна ЕПС ТИ - ще ми доведе ли задължително неприятности с мухъл и плесен, или при следване на определени правила и технология това се избягва?
  • 1
  • 2

Тема "Вътрешна изолация от корк + мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: