• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Vancata - напреднал
Привет колеги. Търсих доста из форума и интернет и не открих или поне аз не съумях да открия конкретен отговор на моят въпрос.

Възможно ли е да се направи външна изолация около външно тяло на климатик, без климатика да се сваля от стойката? Между тялото на климатика и стената има 15см разстояние, изолацията ще е от 5см стиропор +шпакловка + мазилка. Отзад и да е грозно не ме притеснява идеята е да е добре уплътнено и да не падне изолацията. В момента нямам възможност да кача снимка за да видите как е разположението, но ме притеснява, че там няма да има дюбели.. Външното тяло е стандартно 658 x 550мм. Стената е тухла и тялото е монтирано под прозорец. Какви са възможните варианти да се изолирам без да се сваля от стойката му?

Благодаря за вниманието!

едит1: Досетих се да попитам и за още едно нещо. Имаме една стена вътрешна, изолирана със стиропор 2см... (Родителски своеволия). Стената не е измазана, а е на латекс директно върху стиропора. Възможно ли е да залепя и дюбелирам директно върху нея гипсокартонени плоскости, тъй като се съмнявам, че някаква мазилка ще хване?
niki_bot - напреднал
Направи го с това: http://marisanbg.com/bg/termofleks-pu-c ... VWYt1Sezcs

Работил съм с него и е изключително здраво.Плюс това при теб ще е на малък участък и то на завет зад тялото на климатика,така че няма да имаш никакъв проблем.
Успех! :)
П.П. Това лепило можеш да го ползваш и за гипскартона към EPS-а,но не знам дали е редно да натовариш с тая тежест 2 см. изолация от EPS.Ти най-добре си знаеш дали е залепена здраво.
ssmmaaa - специалист
niki_bot написа:

П.П. Това лепило можеш да го ползваш и за гипскартона към EPS-а,но не знам дали е редно да натовариш с тая тежест 2 см. изолация от EPS.Ти най-добре си знаеш дали е залепена здраво.
Аз знам че картона се лепи единствено с гипсово лепило. Кога са навлезли тези нови технологии и защо никъде не пише че този материал става за ГК
:?
VLADO66 - майстор
ssmmaaa написа:
niki_bot написа:

Аз знам че картона се лепи единствено с гипсово лепило. Кога са навлезли тези нови технологии и защо никъде не пише че този материал става за ГК
Става и за гипскартон
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m-FP_dbL9iA[/youtube]
Vancata - напреднал
Привет отново колеги.
Благодаря за линка към туториъла за гипсокартона. Ще се възползвам от него идните топли месеци.

Относно изолирането зад климатика. Явно не съм дефинирал добре въпроса си. Изолацията ще е външна и ще се прави от алпинисти. Та въпроса ми е те ще съумеят ли да изолират зад климатика? Питам дали е възможно за да не се окаже, че е почти невъзможно да се направи добра изолация зад климатика без да се свали външното тяло. После да стисна ръцете с майсторите и след време да събирам хвърчащи плоскости ЕПС около климатика от не добре закрепен материал.

edit: Нещо не намирам цената на флакон в България на тази термофлекс пяна. Ако някой има информация ще съм радостен ако сподели! :)
VLADO66 - майстор
Става с всяка пяна зя ТИ -има на различни производители.По отношение на залепването не бери грижи,по-трудно ще е шпакловането на изолацията което е задължително за атмосферна защита на стиропора.
Vancata - напреднал
VLADO66 написа:
Става с всяка пяна зя ТИ -има на различни производители.По отношение на залепването не бери грижи,по-трудно ще е шпакловането на изолацията което е задължително за атмосферна защита на стиропора.
Дам, точно това и мен ме притесняваше. Ще е трудно да се бърка с маламашка отзад :/
Spokoiniq - майстор
Ако имаш аванс на тръбния път си приготвяш два квадрата, които да влизат в стандарта на конзолата за външното тяло, премостваш конзолата и в предните дупки на конзолата закачаш временно задните крака(тампони) на външното тяло, докато залепят и измажат.Ако нямаш аванс за успоредно местене спрямо стената импровизираш с мост от кутия върху така удължената временно конзола под ъгъл спрямо получилата се "вилица на повдигач", поне от една страна ще могат да бръкнат.Отделно има големи маламашки с много площ, с които може да се бръкне и в текущото положение, но ще е драма...
niki_bot - напреднал
ssmmaaa написа:
niki_bot написа:

Прикачен файл:
004.JPG
Снимам флакона за пистолет -в момента просто нямам ръчен.На него ясно пише какво лепи. Струва около 12 лв.
Vancata - напреднал
Драги съфорумници имам проблем!

След изолация чрез скеле с 10см стриопор имам проблем. Зад климатика е оставено неизмазано, а бях на почивка когато е ставала цялата гимнастика. Има около половин квадрат неизмазано на стиропор си стои зад външното тяло, казаха ми че не е било възможно да се измаже тъй като не е имало достатъчно място да се бръкне с маламашка.

Какво мога да направя? Да викам момчетата да удължат степенките на климатика и да си доизмажа сам отзад?

Има ли вариант да залепя някаква плоскост/лист от материал с пяна или здраво лепило на неизмазаното парче 30см на 30см зад климатика?

Има около 6.5см отстъп от външното тяло и изолацията.

едит: Също така, ако може някой да препоръча пяна която издържа на външни атмосферни условия, защото има луфт 5см между ръба на стената и калкана, там също не са могли да измажат заради тръбата на улука и идеята ми е просто да го запълня с пяна която издържа на външни атмосферни условия след втвърдяването и.
  • 1
  • 2

Тема "Външна топлоизолация около външно тяло на климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: