Напишете въпрос свързан със санирането.
dimovdid - специалист
Здравейте, Колеги!
Преди време купих апартамент, в който има много врати и прозорци от пластмасова дограма. Изглежда доста ефектно, но явно са от по-евтините, защото по думите на стария собственик е имало много конденз по тях.
Това си личи по снимките. Изроних горната част от вътрешните первази. Смятам да поуплътня с полиуретанва пяна и да подменя вътрешните и външните первази.
Имам някоко въпроса към Вас:
- От външна страна няма сложена термоизолация под подпрозоречия перваз. Цялата сграда е изолирана, но там са пропуснали. Мисля да използвам фибран. Мога ли да използвам Вебер флекс за залепване и шпакловане, за да не купувам специално лепило за толкова малко работа?
- Какъв силикон с трайно действие да използвам за уплътнтние на външния алуминиев перваз?
-Вътрешният перваз може ли да е направен от теракот или дърво? Предимства и недостатъци? Досега нямаше такъв. Беше просто на замазка и шпакловка.
Благодаря Ви!

Прикачен файл

07042013465.jpg Врата

Прикачен файл

07042013467.jpg Прозорец 1

Прикачен файл

07042013469.jpg Прозорец
VLADO66 - майстор
Не е лошо да си преоформиш вътрешния перваз по дограмата-този полукръг да го няма,а да стане пресечен триъгълник като отвън.Замисли се за первази от варовик.Цвета на стаята е трепач-малко като в училище :-D
dimovdid - специалист
Мисля да направя нещо такова. Това са просто хартии засега. Цвета не го гледай. И аз съм на това мнение.

Някакви съвети по другите въпроси.

Прикачен файл

07042013471.jpg П
VLADO66 - майстор
Ако мислиш да ползваш гранитогрес гледай да е поне 60/30 или такъв http://www.mangustaceramics.com/%D0%BF% ... 0%B7%D0%B8 да не цъцкаш плочките на много парчета.
dimovdid - специалист
Купен е вече. Въпросът е гранитогрес или дърво-дъб.

А по другите въпроси нещо :sad:

Прикачен файл

09042013487-1.JPG пп
VLADO66 - майстор
По другите въпроси-изчегъртваш налепите и грапавините и измиваш хубаво външния перваз,разкрояваш фибрана и го лепиш с пяна за ТИ.Дебелината на фибрана трябва да е съобразена така че да не закрива дренажните отвори на дограмата.Силикона ти предлагам да е такъв http://ceresit.bg/component/virtuemart/ ... ilicone/82 За удобство на работа трябва да се демонтират долните стъклопакети.
dimovdid - специалист
Благодаря за отговора!
Фибрана смятам да му предам наклон със замазка и да го шпакловам. И върху него перваза. Дори си мислех да сложа перваз от плочки, но мее страх да не се отлепят от фибрана, че ще стане лошо...
parketmilanov - специалист
по-добре е с гранитогрес ако имаш конденз , но ако си го премахнал, по красиво и уютно е с дървен подпрозоречен перваз .
а дали ще е дъб или нещо екзотично което не гние си е въпрос на възможности и вкус.
:)
dimovdid - специалист
От горния перваз като вали капе в-у моя и издава неприятен звук. Ако реша да сложа върху фибрана плочки или тънък 1 см мрамор дали ще се залепи достатъчно надеждно. Все пак е външен перваз и ако падне плоча-лошо.
По каква методика да ги лепя?

Благодаря!

Тема "Ремонт на подпрозоречно пространство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: