Напишете въпрос свързан със санирането.
shtork - напреднал
Здравейте,

от малко повече от година съм новодомец и сега дойде ред да се подменя и дограмата. Искам да сменя старият и провиснал винкел на балкона с нова ПВЦ дограма, но се колебая между различни марки и фирми. Това, което съм си изяснил за момента е, че искам следното:
1. 5 камерен профил
2. троен стъклопакет - тук чуденето е каква да е комбинацията от стъкла (юг-югозапад като изложение)
3. какъв да е обкова и има ли смисъл да слагам секюрити обков като съм на 7 етаж - все пак ми препоръчаха Мако и Сигения като добри обкови

И най-вече се колебая за фирма, която да изпълни качествено всички дейности, без да претупа нещата
npnconstruction - специалист
Според мен, не лош вариант е да си сложиш всесезонни стъкла. Ако се спреш на нискоемисионно е възможен парников ефект лятото поради факта, че е юг. Троен стъклопакет е добро решение, като поне едното стъкло е препоръчително да е с дебелина 6 мм, а не с стандартните 4 мм. По този начин получаваш по-добра звукоизолация. За секюрити обков, какво да ти кажа, ако при теб седмия етаж е последен, може би има резон, в противен случай не знам. Знаеш, ако искат да влязат и са професионалисти, нищо не може да ги спре. Сега за марка по-добрите са Кьомерлинг,Декьонинк, Саламандър, Шуко и др. да не пропусна някоя.
alexiva - специалист
npnconstruction написа:
Според мен, не лош вариант е да си сложиш всесезонни стъкла. Ако се спреш на нискоемисионно е възможен парников ефект лятото поради факта, че е юг.
Визира се стъкло "четири сезона". Нека всички, които имат познания по темата се изкажат, защото лично за мен, масово фирмите за дограма подвеждат клиентите си и дават подобен на цитирания съвет. Би било идеално ако беше като в рекламата, топло през зимата, хладно през лятото, но просто лъжат хората! Това хладното през лятото се постига с нисък соларен фактор/около 38/. Някой пита ли се обаче, какво прави този фактор зимата с топлото,което ни обещават? А относно парниковия ефект.....Въпросното всесезонно стъкло също е от класа на нискоемисийните и не виждам каква би била разликата при троен стъклопакет / 4с/Б/К/ спрямо /К/Б/К/? Другото,което масово се твърди: К стъклото не става за Юг-Югозапад! И защо като соларния му фактор е по-нисък от на бялото стъкло? Защото не позволява на дългите инфрачервени лъчи излъчвани от предмети в стаята да излизат през него ли? Да не би 4ри сезона да го позволи? Аз бих посъветвал човека да си сложи К/Б/К вместо 4с/Б/К, имат еднакъв коефицент на топлопроводимост, но соларния фактор на първия е 50, спрямо 38 на втория.

Тема "ПВЦ дограма за южен балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: