Напишете въпрос свързан със санирането.
wernis - специалист
Как мога да направя вътрешна изолация на освоена тераса
Самата тераса имаше стеничка излята 10 см от бетон Върху тази стеничка изидах итонг 12,5 см Сега отдолу ми се получава празнина 2,5 см Мислех да я запълня със стиреопор но тук прочетох че не е удачен за вътрешна изолация . Ако сложа гипскартон , ще отнеме доста от терасата ,а на нея мисля да се вмести кухнята .
Другия въпрос ми е , какво да правя боята с която е боядисана терасата .Трябва ли да се премахне?

Прикачен файл

pic.jpg
pic.jpg (93.96 KиБ) Видяна 3467 пъти
velsi - Почетен майстор
Кой каза, че стиропора не е удачен? Напротив. Аз си направих на спалнята изолация точно от стиропор. И естествено не съм единствения. Аз обаче не рабрах къде са тези 2,5 см и кое точно ще изолираш.
Ако боята ти е здрава и не се лющи не е нужно да я махаш. Но първо реши точно кой вариант ще използваш.
wernis - специалист
На снимката е не е сложен итонга още и тези 2,5 см не се виждат . Но се получават като се сложи върху стеничката. Боята е здрава, но незапечатва ли стената , неможе да диша , а това не е ли предпоставка за конденз между изолацията и стената .
velsi - Почетен майстор
Ох, пак стигнахме до неясния термин "дишане". :? Аз не бих се притеснявал, но ако ти се занимава изчисти боята. Само дето ще видиш зор докато я свалиш.
leonardo_vd - модератор
wernis написа:
На снимката е не е сложен итонга още и тези 2,5 см не се виждат . Но се получават като се сложи върху стеничката. Боята е здрава, но незапечатва ли стената , неможе да диша , а това не е ли предпоставка за конденз между изолацията и стената .
Свали боята - за предпочитане е особено ако е блажна или някакъв емайл лак. По-удачния вариант е картон и вата, също е по-лесно изпълним. Като цена излиза еднакво със стиропора.
Като сложиш картон 2-та сантима няма да са ти проблем, а ако изолираш със стиропор то отдолу почни с по-дебел а нагоре с 2см. по-тънък. Така ще компенсираш сантиметрите и ще изравниш стената.

Тема "Как мога да направя вътрешна изолация на освоена тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: