Напишете въпрос свързан със санирането.
Вътрешната топлоизолация е доста полезно нещо. Въпреки очевидно високата си себестойност възможността да се намалят значително постоянните разходи наистина си заслужава. Има много възможности за изпълнение, но според мен най ефективния като съотношение цена-качесто-КПД се оказа този с конструкция, каменна вата и гипскартон.
Започваме с направата на класически венец от UD профили.

Прикачен файл

IMAG0749.jpg
Продължаваме с изграждането на конструкцията, профилите се разполагат през 25см. идеята е така да се разминат че след това ватата да легне върху CD-тата на равни интервали. Използвам каменна вата на Кнауф с плътност 130кг. и дебелина 5см., размера на платната е 100/50.

Прикачен файл

IMAG0752.jpg
nikolovvd - майстор
Няма да е лошо да си преправиш осветлението, т.е. да минеш на светодиодно осветление със съответните елементи захранване, димер с дистанционно и т.н. Ако до сега си ползвал 60 или 75 вата крушка, то след промяната ще си с 5-10 пъти по-ниска консумация. А ако сложиш RGB осветителни тела или ленти и RGB димер, ще можеш да променяш цвета на осветлението според настроението! :-D
Това осветление което се вижда е само временно, нали не мислиш, че ще си зазидам крушката в тавана:)
nikolovvd - майстор
Това е ясно, но когато е само скарата се работи по-лесно в сравнение с дупките които се оставят.
И сега да продължим нататък с реденето на платната вата, голям зор пада с напасването - заредете се с търпение и добра бира:)Изграждам и предстенна обшивка на външната стена отново със същите параметри на материалите единствено профилите вече са UW и CW

Слагам и первази от камък, застъпването ме забави тук, защото трябваше да чакам да исъхне първия слой шпакловка

Прикачен файл

IMAG0770.jpg

Прикачен файл

IMAG0768.jpg

Прикачен файл

IMAG0753_1.jpg
Последна промяна от morphaeus на пон окт 21, 2013 10:52 am, променено общо 9 пъти.
nikolovvd - майстор
Между другото твоя вариант на работа на 50 см, а не както повечето на 60, има доста предимства!
Първоначалния замисъл беше да бъде с платна на 60см., но се оказа, че Кнауф при тази плътност разполагат с 50см. чак после разбрах, че при немеца няма нищо случайно:)
Следва полагане на пароизолацията, основен момент тук е застъпването, минимум 10см. Доста хора пренебрегват този според мен важен момент както при пароизолация, ако вообще сложат такава така и при мрежата при шпакловка на фибран при външна изолация. Резултата е умопомрачаващ (за собственика) спуквания, паднали парчета, мухъл, плесен и да не изреждам нататък за да не плаша повече хората:)

Тема "Вътрешна топлоизолация с каменна вата и гипскартон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: