Напишете въпрос свързан със санирането.
belovodski - специалист
Та въпроса е следния-имам апартамент на 1 етаж изолация външна 2 см фибран на тавана,но под апартамента се намира подземен гараж и гола плоча на пода има само замазка и отгоре вече ламинат и теракота в отделните помещения.Апартамента изстива според мен мн. бързо пример до 23ч. гори парното и в стаите е 23-24 градуса навън около-5 и на сутринта е около 15градуса>
Ако сложа фибран 4-5 см от долната страна на плочата дали ще има ефект,и дали е от значение че върху полочата са още два апартамента, в смисъл дали ще има ефект ако налепя само на мойта квадратура?
VLADO66 - майстор
Ще има осезателен ефект,но те съветвам да увеличиш дебелината поне на 8 см.Може и само под твоя апартамент,но трябва да "захапеш" поне по 50 см.от съседните.
belovodski - специалист
VLADO66 написа:
Ще има осезателен ефект,но те съветвам да увеличиш дебелината поне на 8 см.Може и само под твоя апартамент,но трябва да "захапеш" поне по 50 см.от съседните.
И аз така съм го замислил но разполагам с 5см.
VLADO66 - майстор
belovodski написа:
VLADO66 написа:
По-добре е от нищо но зависи колко пада температурата в този гараж. :?
belovodski - специалист
VLADO66 написа:
belovodski написа:
VLADO66 написа:
По-добре е от нищо но зависи колко пада температурата в този гараж. :?
Отеън като е -5 в гараже е около 5-6
EDI - майстор
Като имаш 5 сложи два слоя до 10 да го докараш.Доста топлина губиш, като гледам, а от долу си е направо хамбар.
belovodski - специалист
EDI написа:
Като имаш 5 сложи два слоя до 10 да го докараш.Доста топлина губиш, като гледам, а от долу си е направо хамбар.
Точно си е хамбар,да двоен може да стане!Въпроса ми е ще има ли ефект?
EDI - майстор
Ще има ефект, няма половината ти стая по височина да е 18 градуса да речем, другата половина 22.Добре е било да се предвиди изолация на пода от към апартамента още при строителството, ама вече е късно.
Caxo - специалист
Не разбрах само кое е 2см... фибрана на тавана или външната изолация....но и в двата варианта е малко. Ако имаш повечко фибран увеличи дебелината и на тавана :)

Тема "Въпрос за изолация с фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: