Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,

За тази година закъснял ли съм със изграждането на външна топлоизолация, предвид прогнозите за времето за месец напред - минимални температури до 0оС, дъждове, мъгли, влажност? Чудя се дали да отложа за напролет? Става дума за открити стени и стени под тераса на панелка в близост до голяма река- мъглите вече са налице. Притеснява ме какво ще е качеството на шпакловката и мазилката при повишена влажност и температури под 5оС!
Монтажната пяна пише до 0оС, но лепилата, и мазилките май са минимално до 5оС!
По-добре да измине без изолация още една зима, отколкото пари на вятъра!
marian1 - майстор
Можеш да ползваш добавки против замръзване - разреждат се по схема - преди 6 години правих изолация на къща насред зимата - живущите в селото ми подмятаха какви ли не приказки и подигравки - изолацията все още си е там! Не е толкова скъпо - Късмет!

П.С. Не им останах длъжен де, казах им да погледнат спрямо моите ъгли, какви майстори са ползвали и колко са им криви къщите :lol: :lol: :lol:
themask - специалист
Ти хубаво ще ползваш добавки против замръзване, но тази влага в лепилата кога и как ще изсъхне? Според мен по-добре изчакай догодина... и то ранна есен, за да е изсъхнала хубаво къщата.
ralev - специалист
Прави спокойно температурите са положителни, притеснително е когато има минусуви.
themask - специалист
ralev написа:
Прави спокойно температурите са положителни, притеснително е когато има минусуви.
Ти прогнозата за времето гледал ли си скоро? :roll:
marian1 - майстор
Ако погледнем нещата от друг ъгъл, ще видиш, че и самата изолация пази лепилото при съхнене при тези климатични условия в следния ред- "отопляема" стена, лепило, изолация - (крайната мазилка не я коментирам, тя е тънка - ок 5-8мм и съхне бързо) - Колкото и да е - стените излъчват някаква топлина. Лепилата ги дават за до +5 градуса. Не съм съгласен с изказвания за излизане на влага и тем подобни - не я и отричам! Защото тези които правят добавките са помислили и за това, използва се по малко вода - ще е добре да се забави дюбелирането - предвид по бавното съхнене, но това не е фатално - може да се премине на вариант - цялостно лепене и после дюбелиране ( за печелене на време, а не фасада по фасада), с изчакване поне 5-6 дни от последното лепене ( това по усет го казвам - най-точно ще стане с проба на някое кюфте и чупенето му, не че алпинягите изчакват необходимото време за да започнат да дюбелират дори лятно време нали? :-D )
Обаче като гледам питащия - той пита за апартамент. Няма толкова много м2 стени - което ме навява на мисълта, че по удачния вариант за неговия случай е ПУ пяна. Пяната (има зимна) съхне бързо ( за разлика от дебелото кюфте ) и след 1 час може да се дюбелира - което е идеалния вариант за него. До тук никакви проблеми. Идва ред на външна шпакловка и мазилка - трябва да се уцели време - защото вече сме изолирали топлото от мазилката - което отново не е чак такъв проблем, предвид дебелината на слоевете!
Строежи е имало,има и ще има и зимно време - всичко е въпрос на нагласа и да намериш някой да ти я прави в студа!

Тема "Допустими климатични условия за направа външна топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: