Напишете въпрос свързан със санирането.
rali
Здравейте!
Поради липса на финансови средства направихме изолация на стените отвътре. Залепихме стиропор, поставихме мрежата и след това направихме лека замазка. Започна да избива влага и направо дрехите в скрина мухлясват. По вътрешните стени има мухъл. Какво да направим. Ако бяхме направили изолацията отвън дали щеше да е така. Ако може да помогнете с идея. Благодаря!
Стефан - майстор
А оставихте ли шпакловката да изсъхне? Ако ДА, тогава преценете от къде идва влагата. И проветрявайте редовно.
rali
Първо отлепихме тапетите, след това по правилата сложихме плоскостите и веднага залепихме мрежата и направихме замазка, след 3-4 дни минах с Хамелекон. В едната стая влагата е по двете вътрешни стени, които граничат с изолираната (на една педя навътре по височина от долу на горе). Възможно ли е това да е конденз от това, че долу под мен не се топлеше цяла зима.
В другата стая направихме съвсем лека замазка за затваряне на фугите без да слагаме мрежа. Отгоре залепихме PVC тапет.
Стефан - майстор
Много малко е информацията, за да мога да се ориентирам. Тапетите вероятно сте ги отлепяли чрез намокряне, и влагата е попила в стената. След слагането на стиропора, Вие сте я затворили зад него. 3-4 дни са малко, за да изсъхне окончателно замазката. А затворената влага все от някъде трябва да излезе. Освен това, предполагам, че имате доста влага в жилището, и конденз се проявява в граничната зона със студените стени.
rali
Благодаря! Сега се сетих и нещо много важно според мен. Двете стаи са разделени от обща стена. Когато правихме едната не успяхме да помръднем огромната секция и направихме изолацията до нея. Остана едно място от 50 сантиметра от горе до долу без изолация, точно до тази гранична стена. Мисля, че оттам е влагата. Това лято ще трябва да местим секцията. Отново благодаря!!!
Стефан - майстор
Предлагам да прекратим чата. Ако бяхте се регистрирали, можехме въпроса да го обсъдим по ICQто. Грешката не е моя! :irre:
Don-Vito - помощник
Гледам и не вярвам на очите си!!!
Чудя се изобщо да пиша ли или да не отварям форума въобще.
Не знам защо автора на сайта го е кръстил саниране, като става въпрос само за топлоизолация, има голяма разлика между двете неща.
rali, нищо лично, но винаги евтиното излиза скъпо.
Сега по темата , четох доста,меко казано смешни коментари от "СПЕЦИЯЛИСТИТЕ" тук.
Ходил съм на много форуми истински не виртуални става въпрос свързани с топлоизолацията. Тази привилегия и професионалният ми опит , ми дават правото да изразя това мнение което доста хора от бранша намират за експертно.
Първо вътрешната топлоизолация със EPS или по известен като фасаден стиропор намалява топлинната ефективност до 75%, а фибран на стени отвътре е още по голяма глупост ( все едно да поканиш мухъла и влагата на гости завинаги).
Вътрешна изолация се прави с вата и гипсокартон ( има добра статия във форума за това)досега по практичен начин поне аз не знам!
За отвън , фибран се слага само на основи и на подове, за стени забравете. Ако сложиш фибран на стена очаквай мухъла отвътре. Погледнете новото строителство и сами си направете изводи какво трябва да се лепи по-стените.
Мога да напиша още страшно много по темата но ще чакам да стане някакъв диалог!
Стефан - майстор
Колко сме скромни само!!! А какво ли ще стане след третия пост, бедна ми е фантазията!
Стефан - майстор
ОК! Съгласен. Само без чат.

Тема "изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: