• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте, нов съм във форума но се старая максимално бързо да поемам информация. Наскоро закупих апартамент и сега започвам да се сблъскавам за първи път с чудото "основен ремонт". Апартамента е на последния- четвърти етаж с изложение изток/запад. Основен проблем ми е че сега- лятото става нетърпима жега ( когато климатиците работят всичко е ОК, но иначе не се търпи). Жилището е цялостно с външна изолация а на таваните на стаите има изолация 6 см стиропор. За съжаление очеведно резултата не е много добър и сега обмислям варианта да сменя изолацията на таваните на всички стаи... идеята ми е изолационен материал + гипсокартон.... удачно ли ви се струва и към какъв материал бихте ме насочили? Искам най-доброто което може да се направи, цената за мен е без водещо значените
Благодаря предварително!

Полезна информация:
Вижте препоръчани изпълнители за изолация
Намерете доказани специалисти за вътрешна изолация
Свържете се с надеждни майстори и фирми за външна изолация
EDI - майстор
Имаш ли достъп до горната част на плочата.Удачно е там да положиш изолация 10-20 см, да речем вата на дюшеци, с някакво последващо защитно покритие.
Принципно имам достъп зо плочата горе, но когато изолирам само моя таван, няма ли все пак цялата плоча да се нагрява да кажем от съседите например и пак да отдава топлина вкъщи. Иначе ако върши работа това нещо, би било доста по лесен вариант за мен.
kuuuuuul - майстор
От горе е най добрия вариант,мини и по един метър в комшиите и си готов.А защо не ги агитираш и тях да изолират,не е много скъпо.
Ами може ми ще се вслушам в съветите ви. Дори ще ми излезе и доста по евтино.... а какъв материал и какво изпълнение препоръчвате?
lov - майстор
Минерална вата 6-8-12 сантаминимум. Вече не знам какво се предлага но колкото повече по добре и отгоре на кръст при полагането пак такава но каширана с фолио. Малко е по скъпичка но е широка на 120см и по добре ще се завие и предпази останалата от прашолаци. Но може и с дишаща мембрана за под цигли да сложите което дори е по добрия вариант.
Hursa - майстор
Извинявам се, че се намесвам в темата. Питам само от любопитство. Ако преди да се растели вата – 2 х 5 см или 2 х 6 см на „кръст” с мембрана отгоре. (С отразяващо фолио резултата може би ще бъде по добър (но се губи „дишането” до голяма степен - вероятно)?) Дали ефекта няма да е значително по голям, ако се налепи стиропор 5 см по тавана и стените на подпокривното пространство. Под значително имам предвид повече от двоен (особено ако се ползва вата за пода). Но пък и труда ще бъде повече от двоен. И дали ще има някакви проблеми.
lov - майстор
Със стиропора излиза малко по скъпо. А относно дишането с мембраната вероятно може да е по добре но имам един такъв покрив със фолио и не съм видял някакви проблеми вече 10 години. А и дишащите мембрани след 5-6 години от прахоляка вероятно ще са заприличали на балатиум. и ефекта от дишането ще е почти минимален
chapara - майстор
Накови отвътре на гъсто каменна вата с висока плътност и си я измажи с мрежа, чиста работа. И дишането си остава :wink:
tanosliven - специалист
В моята къща го направих това по три различни начина :-D
В детската стая го направих с обикновен стиропор 10см и гипсокартон и там е хладно .В спалнята го направих с каменна вата 100кг/най-плътната /и си е топло :?
В хола и кухнята сложих стиропор Фибран син XPS и пак си е топло.
Проблема е се реши като направих във всяка стая по една дупка ф100 да циркулира въздуха.

Навсякъде тавана е свален с 20 см ,къщата е висока вътре 3м и сега 2.80. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "вътрешна изолация-таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: