Напишете въпрос свързан със санирането.
Купих апартамент панелен ('80год производство). Изложението е север - юг, краен - източна фасада, 4 етаж. Терасата на кухнята, която е северна ще я зидам с итонг 10см.
1. Каква да бъде външната изолация? (тук изчетох повечето неща, но все още нямам мнение). Ако е стиропор, как да бъде обработен, за да не се дупче при градушка (чувала съм че има и такива случаи)? Каква да бъде изолацията на пода и тавана на усвоената вече тераса?
2. Отвътре крайните стени на ап. имаха изолация от стиропор, която махнах, защото, платната, бяха на вълни и като се подпреш на тях, се чуваше как отзад се сипе стиропора, а и под тапетите имаше черни петна (предполагам мухъл). Гледката под тях е ужасна, почернели стени, мазилка, която на места е изкъртена до арматурата на панела. Ако я изстържа и напръскам със Саво, преди шпакловката, доколко ще си реша проблема с мухъла? Ако направя само вътрешния ремонт, колко мога да забавя външната изолация (поради финансови съображения)? Всъщност кое е по-изгодно от финансова гледна точка - шпакловка или гипсокартон?
3. Тъй като ще сменям дограмата, фирмата която съм избрала ми предлага избор между 4 камерна Вайспрофил и 3 камерна Рехау. Коя да избера? От фирмата ми препоръчват Вайспрофил (доколкото разбрах е българска), но не знам дали наистина е така или за тях е по-лесно да работят с нея.
4. Хола ми е южен и тази тераса за сега не смятам да затварям. Ако искам да сложа на стените външна изолация, това преди смяната на дограмата ли да стане или може и след това?
Благодаря ви предварително за всяко компетентно мнение!
generala_1 - напреднал
nai dobre spored men e nai napred dogramata dase smeni predi vsqkakva izolaciq- pri demontirvane na starata stava stra6no ako ima ve4e gotova izolaciq,nese pritesnqvai ot stiropora ako e izmazat dobre nqma 6ans dase napuka ot grad stenite e po eftino 6paklovka no nese znae kolko sa krivi ako e samo za zaglajdane 6paklovka ako e za ispravqne giskarton, na poda nqkoi slagat fibran varhu nego zamaska i otgore ve4e plo4ki ili parket,spored men ako slaga6 gips karton vytre izolaciqta otdolu e vata nai dobre i taka :cool:
velsi - Почетен майстор
tara написа:
3. Тъй като ще сменям дограмата, фирмата която съм избрала ми предлага избор между 4 камерна Вайспрофил и 3 камерна Рехау. Коя да избера? От фирмата ми препоръчват Вайспрофил (доколкото разбрах е българска), но не знам дали наистина е така или за тях е по-лесно да работят с нея.
Мене ако питаш и двете са еднакво смотани. Вайспрофил е наистина българска. А прехвалената Рехау излиза малко по-евтина от тази, която се произвежда в България. Ти си отговори на въпроса: може ли това да е нормално, ако наистина се произвежда в Германия както се кълнат всички фирми, работещи с Рехау. Между другото къде точно се произвежда Рехау е добре пазена тайна. :-D
От българските дограми препоръчвам Профилинк. Монтирал съм стотици квадратни метри и не е имало проблеми, нито някой клиент се е оплакал. В къщи също съм си сложил такава. Ако искаш нещо наистина добро ориентирай се към Саламандър или Шуко. И внимавай как ще избереш фирмата, която ще ти изработи и монтира дограмата. Това е по-важно от самата дограма! Не се хвърляйте преди да сте получили поне една препоръка от близки, познати, съседи и не съдете само по цената. Успех!
Благодаря за мнението. Спряла съм се на тази фирма, защото ще ми направи зидането на терасата и дограмата. Не исках да търся 2 различни фирми. А тя работи за съжаление с тези две марки. ](*,)

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: