• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
behwolf - напреднал
Здравейте, понеже гледам профилите в сайта на Валда, според вас за външна входна врата , какъв профил е удачно да се избере, като гледаме хем да е по-евтино, хем качествено:Шуко AWS 65 Шуко AWS 75.SI Шуко AWS 90.SI+ Шуко ASS50 и ASS70.HI ЕТЕМ Е-1000 ЕТЕМ Е-45 ЕТЕМ Е-75 ЕТЕМ Е-52

Мисля си за ЕТЕМ Е-45 или Е-1000, ама кое е по-евтино. Шуко мисля, че бяха по-скъпи ? Гледам и един профил Lorenzoline, има ли добро мнение за него?
BLUEPUPIL-2 - специалист
Алуминиевата врата неизбежно ще висне, въпреки качествените обков и профил. Затова стоманена рамка с каса, облицовани с алуминий и вътре, врата.
VLADO66 - майстор
Валда не са специализирани в производството на входни врати и най вероятно ще ви предложат някоя врата за баня с патрон и добър външен вид.Има турски входни врати, които ще ви излязат на същите пари.Не китайски, а турски
behwolf - напреднал
Става дума за входна външна врата на блока, забравих да спомена.
VLADO66 - майстор
По-добре метална.Алуминиевите профили много ги изтъниха като дебелина на материала, за да са конкурентни на PVС-то.При всички случаи тази врата ше увисне, изкриви или пантите ще заминат.Скоро трябваше да разпробиваме една такава врата през целия профил, за да захващаме автомата.Рамото му изскубваше самонарезните винтове.
behwolf - напреднал
По принцип сега сме си с метална врата. Понеже има една приятна сума пари от един наем. Решиха да сменят дограмите на стъпалата и вратите. За 8400 лв. ще сменят 8 на брой прозорци с ПВЦ 3 -камерен профил и 24мм стъклопает( а те са български), предполагам Вива Пласт. По моите груби сметки 210 ширина и 160 височина, един прозорец би струвал не повече от 320 лв. Ще се сменят и две идентични входни врати с алуминиеви, гледам фирмата( селска фирма на една година), която е близка до домоуправителя явно, понеже предложиха единствено втора оферта на друга голяма фирма с висок клас ПВЦ и Алуминиева дограма с разлика от 3500 лв. Ще се смени и една врата на покрива с алуминиева( максимум да струва 350 лв.), т.е излиза че за две алуминиеви врати някъде 420 см ширина/190 см ще струва с български евтин профил Алтест някъде по 2500 лв на брой, което показва само, че има надути цени поради ясни причини, с некачествено ПВЦ и алуминиев профил. Тъпото е, че реално заради няколко лизача на домоуправителя, били си решили само на база тези две оферти, които чисто класово и ценово, не могат да се сравнят. 50% знаят що за тарикати са и техните лизачи. А пък за 2500 ( може и за по-малко) лв., такава брутна яка блиндирана метална врата с каменна вата+специално заключване на патрона и електроника. Ще има и по-хубава изолация през зимата + много по-добър ПВЦ профил и стъклопакети. И понеже се чудих дали да не намеря по-хубави оферти+ жалба до местна общината за конфликт на интереси и предварително ясна поръчка, така ще им се блокира дограмата с решението на общината за корупция при избора.
miliad - майстор
За да се сравнят две оферти, те трябва да са детайлно описани. Примерно: 8бр ПВЦ прозорци /приложена схема с размери и отваряемост, посочен размер на крилото/; профил- цвят,модел/сериен номер-всички имат/;метален усилител-модел и дебелина; Обков-марка и вид; Входна врата: профил-цвят и модел; модел и вид брава, марка патрон, дръжка каква; електро насрещници ако има какви ще са.
Съответно сертификати за съответствие на стъклопакети и прозорци. И от там нещата стават ясни как е образувана цената.
behwolf - напреднал
Точно, реално по-скъпата оферта е с профил Кьомерлинг 76 и 44 мм стъклопакет и предвид профилите които имат Валда е ясно. Другата оферта 3-камерна ПВЦ с 24 мм стъклопакет и алуминиев профил алтест, .те изкуствено е вземата висока оферта, защото независимите хора, като си кажат, лол над 3 хил.разлика. Добавяме и лизачите роби на домоуправителя, офертата е приета. На по-късен етап, евтината офертата на избраната фирма скача със 2000 лв. Сравнява се първо оферта на висок клас дограма и ал.профил, срещу нисък клас българска ПВЦ дограма и алуминиев евтин профил.
behwolf - напреднал
Здравейте, да Ви попитам един въпрос. Понеже има две оферти за алуминиева входна врата от Валда с профил Viva Thermo TBO 70 с 24 мм стъклопакет ка/бяло+аргон, като вратата ще има два големи( един на врата) и два малки прозореца. Другите части са с термопанели, вместо прозорци. Обкова на вратата е Maco Multi Matic, но проблема е, че понеже старата врата е метална и ще искат сигурно 100-150 лв. за демонтаж. Безплатно е само за дървени врати. Цената е 2300 лв. Другата оферта е от Ролпласт с профил ETEM E-45-Т. Стъклопакета е бяло4/16WG+Арг./нискоем4 , т.е пак 24 мм, но тук имаме вече и ПВЦ дистанционер. Обкова на вратата е Laval (ALU) new. Цената е 1680 лв. Направиха ми оферта и с ETEM E-75, но стъклопакета вече отива на ниско4/20WG+Ар./бяло4/18WG+Ар./ниско4 и цената е 2450 лв. Всичките профили са прекъснат термостата, т.е ще спират студа. Според Вас ЕТЕМ Е-45 добър избор ли е или, ако гледаме следващата цена, то скачаме на Viva 70. Гледам в сайта на Вива и 70, мисля че се пада по-висок техен клас, защото гледам че имат по-евтин вариант Viva 55.
miliad - майстор
Е-45 е нaй-лекия профил от споменaтите, нормaлно е ценaтa дa е нaй-нискa. С термомост от 24мм мисля е и с нaй-нискaтa термоизолaция, но нaпълно достaтъчнa зa входнa врaтa нa жилищен сгрaдa.
Интересното е при обковa, Лaвaл си е системен обков зa aлуминий, ще сложaт 3-4 пaнти, дръжкa Лaвaл, може и брaвa Лaвaл. Мaко мулти мaтик е ПВЦ обков. Товa знaчи ли че Вaлдa ще ползвaт aлум. крило зa ПВЦ обков, и кaкъв точно нaбор ще ползвaт. Зaщото брaвa с мaртинa с многоточково зaключвaне не ми се връзвa зa врaтa нa жилищнa сгрaдa.
Не съм много компетентен по Мaко, но все пaк рaзпитaй.
П. С. Тaя входнa врaтa нямa ли дa имa aвтомaтизaция: ел брaви, нaсрещници aвтомaт зa зaтвaряне?
  • 1
  • 2

Тема "Избор на алум.профил за външна входна врата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: