• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Моля, кажете ми с какъв материал е най-добре да се изолира панелно жилище,става въпрос за външна изолация на 6ти етаж (от 8) и моля ме насочете към някоя сериозна фирма. Благодаря предварително!
Тани - модератор
Явно наистина си от Видин , мо Леонардо не прави външна изолация , пък и не е алпинист! Е сигурно ше има познати колеги!
става въпрос за София, но все пак благодаря.
velsi - Почетен майстор
За външна изолация - стиропор 5 см.
leonardo_vd - модератор
Luiza написа:
става въпрос за София, но все пак благодаря.
Ами ще ти зилезе солено за 6-ти етаж външно.
Явно и Тани не знае доста за мен, но ако ми разгледа галерията ще разбере.
За сега най-добрия вариант ти остава вътрешна изолация с гипскартон и вата, а цената е около 22-25 лв. за кв.м.
Тани - модератор
velsi написа:
За външна изолация - стиропор 5 см.
Минимум!!!
Топлоизолация – перфектно качество, договор, 5 години гаранция!

Фасаден стиропор, 5см. – 40лв./кв.м.
Набразден фибран, 5см. – 45лв./кв.м.
Обръщане на прозорци – 5лв./лин.м.
Водобрани – 10лв./лин.м.

Посочените цени са с включени всички операции до драскана мазилка включително!!!

0885079324 Николай Николов,
niknikolov2006@abv.bg
Последна промяна от heraldita на пет сеп 29, 2006 10:43 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Ей за туй в къщи не викам никакъв майстор - 40 или 45 лева. :? Стиропора 5 см е 5 лева квадрата - нао ЦЕРЕЗИТ, мрежата 0.80 лева - 160 грама, лепило и шпакловка - 3 лева - на ЕВРОМИКС, грунд 0.50 лева - на МАРШАЛ, мазилка 2 лева - СТРОМ 21 - всичко 11.30 лева на квадрат груба сметка.Даже излиза по-евтино, тъй като майсторите купуват неподходящи материали - нефасаден стиропор и т.н.Оръжие да продаваш, няма такава печалба.За какво говорим мили другари :-D :? Обръщане на прозорец се прави за отрицателно време, тъй като се лепи ХРS и само се шпаклова с ъгъл, от който 2 метра са 1.50 лева.Скелетата са собственост на фирмите - за тях не плащат.Не наемайте никакви майстори и фирми - направете си всичко сами. :wink: :wink:Когато майсдтори ми видяха изолацията, която направих лятото, само хълцат и цъкат.С най-скъпи материали - на ЦЕРЕЗИТ, ми излезе около 16-17 лева квадрата. :-D СТИРОПОР :-D
Явно в Ямбол си живеете доста по-евтино, отколкото ние в София :roll: Ами нека си го направят сами...чудно ми е само как ще се увиснат на 8-ия етаж примерно да си лепят изолацията... или рискът за живота на алпиниста според теб не струва пари????
EDI - майстор
А, за материалите не е по-евтино.Цените навсякъде са еднакви - специално на ЦЕРЕЗИТ.За софия най-много да е 2-3 лева разликата за материали на други производители.А пък съм виждал дакупуват евтини и неподходящи материали - не визирам Вас конкретно.Разбира се, че струва пари живота на алпиниста, но пък 200% печалба :? :-D .А, пък предполагам, надали изчаквате 7-10 дни да изсъхне шпакловката преди грунда.Възможно е и да спазване технологията в тази част, но поне аз не съм видял нито една фирма в Ямбол да изчака съхненето.Ако наистина изчаквате този срок на съхнене, моите уважения към Вас, тъй като в този случай сте едни от тези в страната, които се броят на пръстите на едната ръка. =D>
  • 1
  • 2

Тема "изолиране на панелно жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: