• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Благодаря за отговорите в темата, както казах целта ми е да му осигуря някакъв комфорт за кратко време а не да го изолирам напълно от температурите(което няма как да стане), остава въпросът какъв материал да сложа в сандвича, ФИБРАН?!? Ще бъде вдигната от земята на поне 15 сантиметра, ако броим и вътрешността на палета значи стават и повече вчера гледах е olx и намерих снимки от една обява която ми допада като изработка https://ibb.co/mbcvg3b
djogobg - специалист
Пак не казваш, каква порода е кучето... какъв размер.
Идеята с клетката, моля те, я изхвърли от плановете си. Дори това "Искам когато през деня ме няма да мога да го оставям в нея." да е единствената ти цел, това, което ще причиниш на кучето е тормоз и няма да е уместно да използваш терминът "любимец" за него. Ако толкова искаш да не бяга - една дълга тел и синджир, достатъчно дълъг, че да може да влиза в къщичката. Особено зимно време, да затвориш каквото и да е куче на площ от 2 кв.м., без възможност да се раздвижи и загрее за 8-9 часа, докато си на работа, си е направо жестокост.
Отделно от това - гледай да не е лакирана къщата, че кучетата си гризат дървото, а лакът не е полезен. В тоя ред на мисли, eps, xps и вата нямат шанс срещу кучешките зъби. Ако искаш изолация - вместо фибран ползвай три реда дъски, така че да не се засичат цепките. Дървото е достатъчно добър изолатор, като за кучешка колибка.
Хижарските и спасителските кучета в планината спят в обикновени колибки от дърво, с някакво одеало на пода или слама(според който, каквото е имал) и доколкото съм виждал им е ОК. Разбира се, те имат възможност да се раздвижват при нужда.
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на къща за куче" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: